Vakáció alatt is biztonságban

Az iskolai nyári szünet idején különösen fontos odafigyelni, hogy mivel töltik szabadidejüket a fiatalok, ugyanis rengeteg veszély leselkedhet rájuk a vakáció idején. A legfontosabb tudnivalókról Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője adott tájékoztatást.

Hasonló tartalmaink:

A tanév befejezésével rengeteg szabadidő szakad a gyerekek nyakába, amit fontos, hogy hasznosan és biztonságban töltsenek el – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Fontos tehát, hogy a szülők gondosan tervezzék meg a gyerekek szünidei programját, hogy a nyári hónapokban sem váljanak a fiatalok baleset vagy éppen bűncselekmény áldozatává. Kürti István elmondta: fontos, hogy amennyiben a gyermek kerékpárral vagy gyalogosan közlekedik, legyen körültekintő és tartsa be a szabályokat.

Az osztályvezető hozzátette: amennyiben egyedül kell otthon hagyni a gyerekeket, nagyon fontos, hogy a szülők tisztázzák velük az alapvető szabályokat. Többek között a legfontosabb, hogy idegeneket ne engedjenek be a lakásba és senkinek ne adják tudomására, hogy egyedül tartózkodnak otthon.

A nyári szünidő alatt a strandok is kedvelt helyszínei a pihenésnek, azonban itt is jó, ha a gyermek felnőtt felügyelete mellett tartózkodik a vízben, valamint az értékek megőrzésére is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Egy kis odafigyeléssel tehát megelőzhetőek a balesetek és az egyes bűncselekmények.

Címkék