Elkezdték építeni az Ébenfa utcában a szabadidőparkot

Új szabadidőpark épül Parkvárosban, amely minden korosztály számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget nyújt majd. Az Ébenfa utcánál kosárlabdapálya és felnőtt játszótér is lesz, valamint a kisebbek örömére egy óriás játékhajó és annak kikötője is felépül. A komplex játszóeszköz képesség- és készségfejlesztő játékelemekből áll és részben akadálymentes lesz, hogy a mozgásukban kisebb mértékben korlátozott gyermekek számára is élményt adhasson.

Hasonló tartalmaink:

Az Ébenfa-Égerfa-Almafa utcák által határolt terület korábban rendezetlen volt, körülbelül tíz évvel ezelőtt hellyel-közzel hulladéklerakó helyként is üzemelt – tudtuk meg a választókerület képviselőjétől. Kéri Mihály elmondta, néhány éve a környék lakói fogalmazták meg, hogy egy szabadidőparkot kellene építeni a területen. Korábban víztározó létesítésében is gondolkozott az önkormányzat, de a közösség igénye érvényesült, így most megépülhet a játszótér, miközben a terület vízelvezetési problémáit is megoldják – tette hozzá a képviselő.

Korábban a Cseresznyefa és Diófa utcákat aszfaltozták , az építkezés idején ezen a területen tartották az építési anyagokat, ami sok kényelmetlenséget okozott a lakosságnak.

A munkálatok két hete tartanak, egyelőre a tér rendezése és a sportpálya kialakítása van folyamatban, ezután majd a játékok is a helyükre kerülhetnek.

Kéri Mihály elmondta, a legkorszerűbb megoldásokat alkalmazzák, teljesen biztonságos eszközöket építenek be a szakemberek. Nagyjából 20 millió forintot fordít erre az önkormányzat. A játszótér később parkosítva lesz, padokat is elhelyeznek, ivóvízcsapokat is telepítenek, illetve a területet teljesen bekerítik, ezzel is védve az parkvárosi szabadidőparkot.

Címkék