Művésztelep tizedszer

Vasárnap 10. alkalommal veszi kezdetét az Érdi Művésztelep az Érdi Bolyai János Általános Iskolában, ahol tizenhárom alkotó dolgozhat majd “édes magányában” két héten keresztül a műtermekké vált tantermekben. Idén a jubileum miatt pikniket is rendeznek a művésztelep végén a Földrajzi Múzeumban, és ebben az évben is nyitottak lesznek a műtermek a nagyközönségnek augusztus 3-án délután, mondta el kérdésünkre Kéri Mihály, az Érdi Művésztelep vezetője.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Művésztelep kortárs művésztelep, azaz az alkotók korszerű hangot ütnek meg a művészetben, a kortás modern művészet hangján beszélnek, mondta Kéri Mihály. “Ez a szenvedélyük, ez az életük, mint az embernek az oxigén”, tette hozzá a képzőművész és művészeti vezető, aki elárulta, az alkotók gyakorlatilag reggeltől éjfélig dolgoznak, és – bár természetesen nem a mennyiség a fontos – , de a művésztelep végére egy-egy képzőművész keze alatt 6-10 alkotás születik meg.

Az elkészült alkotásokból évről-évre mindenki egyet-egyet itt hagy a művésztelep végén, ennek következtében már hatalmas mennyiségű és országos jelentőségű munka gyűlt itt össze, amelyek egyelőre egy raktárban várják, hogy jobb sorsra jussanak, azaz a közönség elé kerülhessenek például egy képtár állandó kiállításán. Kéri Mihály elmondta, hogy a jubileumi alkalomra tervezett katalógushoz már 138 fotót készítettek a művekről.

A nagyközönség idén ismét beleshet a képzőművészek munkájába, augusztus 3-án délután ugyanis nyitottak lesznek a műtermek, ekkor nemcsak az alkotás folyamatának lehetünk akár szemtanúi, de el is lehet beszélgetni a résztvevő művészekkel. Ugyanaznap később pedig egy piknikre várják a művészet iránt érdeklődőket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjébe, ahol büfével, zenével, tánccal fogják majd megünnepelni a jubileumi művésztelepet.

Az Érdi Művésztelepen elkészült alkotások decemberben lesznek láthatóak az Érdi Galériában. A Kéri Mihállyal készült interjút pedig itt tudja meghallgatni:

(A kiemelt kép a tavalyi művésztelepen készült.)

 

Címkék