2018-ban átadhatják a kerékpárutat Budapest és Százhalombatta között

Régi vágya teljesülhet az érdieknek, hiszen  az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség programjának köszönhetően 2018 végére megépülhet a kerékpáros út Nagytétény és Százhalombatta között, közölte T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján. 

Hasonló tartalmaink:

Számos városlakónak szerezhet örömet az az európai uniós beruházás, amelyre az Eurovelo6 elnevezésű európai uniós program keretében pályázik  Érd, Nagytétény és Százhalombatta, egy olyan kerékpárút megépítése érdekében, amely a három települést kötné össze, de a kompon keresztül egészen a Csepel-szigetig vezetne, később pedig a a Balatonig is el lehetne jutni rajta kétkeréken.

Érd a saját költségén terveztette meg a különböző alternatívákat, s most térítésmentesen átadta az állami beruházó cégeként működő NIF Zrt-nek, amivel több hónapot “spóroltak” a települések – mondta a polgármester.

A tervezők négy lehetőséget dolgoztak ki, amelyekről jövő héten tárgyalnak a NIF és a kormány képviselői, valamint az érintett városok vezetői.

T. Mészáros András elmondta, hogy a tervek között szerepel egy olyan három méter széles cölöphíd megépítése is, amely Érdet és Százhalombattát kötné össze a Duna felett, a két téglagyár között. A polgármester elmondta, hogy Érd ezt a lehetőséget választana leginkább, hisze ez az összekötő híd önmagában is olyan turisztikai látványosság lehetne, ami fellendíthetné a helyi idegenforgalmat.

T. Mészáros András kiemelte, hogy a cél az, hogy minél hamarabb előre tudjanak lépni a tervezési szintről, az engedélyeztetési eljárásig, vagyis pont kerül arra, hogy melyik útvonalat tudják megvalósítani, úgy 2018-ban átadásra kerülhet a kerékpárút, ami a Papi-földeket és az érdi Téglagyári völgy területét is érinti.

A polgármester a sajtótájékoztatón arról is szólt, hogy levélben kéri a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóját arra, hogy az Érdi Újságot a kézbesítők hordják ismételten, ugyanis a kiadó hiába szerződött le a postával,a szolgáltató kiadta alvállalkozóknak a helyi lap kézbesítését, azonban emiatt számtalan esetben történtek anomáliák, s sok érdi nem jutott hozzá a kiadványhoz.

 

Címkék