Bíztató kezdés

Sima, 3–0-s győzelmet aratott nyári első felkészülési mérkőzésén az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely a pesterzsébeti ESMTK-t fogadta az Ercsi úton.

Hasonló tartalmaink:

Június 27-én kezdte meg a 2016/2017-es szezonra való felkészülést az Érdi VSE, amely már alig egy hét után edzőmeccset játszott. Nem csak a felkészülési időszak, hanem a meccs is jól kezdődött, már az első percekben több komoly lehetősége volt Limperger Zsolt csapatának, majd a harmadik percben egy szöglet utáni beadást Palásthy Norbert fejelt, ezt még nagy bravúrral védte a fővárosiak kapusa, ám a kapu túloldalára pattanó labda éppen Honti Attila elé került, aki megszerezte a vezetést. Az első huszonöt percben sokat támadtak a hazaiak, ahol egyébként bemutatkozott a négy új igazolás is, de őket csak a jövő keddi sajtótájékoztatón mutatja be hivatalosan a klub.

A folytatásban is az érdiek voltak veszélyesebbek, ám bő fél óra után az ESMTK tizenegyeshez jutott, amelyet viszont fölélőtt a vendégek védője.

A második félidőben a mezőnyben ötöt, illetve a kapuban egyet cserélt Limperger Zsolt – később ismét kapust cseréltek az érdiek. A 63. percben a csereként beálló Balázsovics Máté lépett meg egy nagyszerű kiugratással, amelyet higgadtan lőtt a kapuba, majd negyed órával később egy hasonló szituáció után Pallagi Botond is eredményes volt. Az érdiek sokkal többet támadtak ellenfelüknél, s szép, határozott játékkal nyertek 3–0-ra.

Az Érdi VSE következő felkészülési mérkőzését július 9-én játssza délelőtt 10.00 órakor, amikor az Érdi VSE I csap össze az Érdi VSE II-vel az Ercsi úti sporttelepen.

„Alakulunk, alakulunk, bizakodó vagyok. Engem most nem érdekelt, hogy nyerünk vagy sem, valójában az érdekel, hogy mit akarunk játszani és nagyjából lehet látni, hogy mit szeretnénk, csak fáradtak a fiúk, mert rengeteg meló van bennük.” – mondta az első felkészülési meccs tapasztalatairól Limperger Zsolt vezetőedző.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága kialakította a labdarúgó NB III 2016/2017-es szezonjának csoportbeosztásait. A következő szezonra vonatkozó beosztás értelmében csoportonként tizennyolc csapat verseng a másodosztályba jutásért, de öt csapat kiesik a megyei pontvadászatokba.

Az Érdi VSE maradt a Nyugati csoportban, ám például a bajnoki címvédő FTC II a középcsoportba kapott besorolást, míg a BKV Előre nyugatról keletre került át. Az érdiek csoportjában a másodosztályból kieső Ajka, továbbá a Veszprém, az élvonalba feljutó Gyirmót FC Győr második csapata, a Bp. Honvéd-Magyar Futball Akadémai, a Kaposvár és a Komárom is újoncnak számít.

 

KELETI CSOPORT:

BKV Előre, DVTK II, DVSC-DEAC, ESMTK, Hatvan, Tiszaújváros, Hajdúböszörmény, Jászberény, Kazincbarcika, Monor, MTK II, Nyírbátor, Putnok, Rákosmente KSK, REAC, Somos SE, Tállya, Újpest II.

 

KÖZÉPCSOPORT:

Békéscsaba II, Budafoki MTE-Újbuda, Dabas-Gyón, Dunaharaszti MTK, Dunaújváros PASE, Dabas SE, Ferencváros II, Gyulai Termál, Hódmezővásárhely, Komlói Bányász, Méhkerék, Mórahalom, Paks II, Pécs, Pénzügyőr, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc, Szigetszentmiklós.

 

NYUGATI CSOPORT:

III. Ker. TVE, Andráshida, Csepel, Csorna, Diósd, Érd, ETO FC Győr, Ajka, Videoton II, Gyirmót II, Hévíz, Bp. Honvéd-MFA, Kaposvár, Komárom, Puskás Akadémia II, Sárvár, Tatabánya, Veszprém.

 

Felkészülési mérkőzések:

07.09., szombat, 10.00: Érdi VSE I–Érdi VSE II

07.16., szombat, 10.00: Dabas–Érdi VSE

07.23. szombat, 10.00: Dorog–Érdi VSE

07.30. szombat, 10.00: Érdi VSE–Dunaharaszti

 A kép egy korábbi mérkőzésen készült.

Címkék