Érdi adomány kárpátaljai magyaroknak (hang)

A 27 éve működő, Magyar Örökség-díjas Egymásért Alapítvány a június végi pusztító jégverésben érintett Királyháza lakóinak szeretne segíteni. Házak tetőszerkezetét hoznák rendbe, ehhez várják a további adományokat.

Hasonló tartalmaink:

Az ítéletidőben, 37 kárpátaljai településen 7 ezer ház rongálódott meg. Királyházán kétezer lakóház teteje ment tönkre. Várföldi Tamás, az érdi szervezet elnöke az Érd FM-nek elmondta: a vihar után vízhatlan fóliát vittek a királyháziaknak, a gyorssegélyre óriási szükség volt.

Az ősz kezdetéig szeretnék a tetőfedő-anyagot eljuttatni a kárpátaljai rászorulóknak, hogy a télnek már ne megrongált tetővel kelljen nekiindulniuk – mondta az Egymásért Alapítvány elnöke. A szervezet bolhapiacán keresztül lehet adományozni, de bankszámlájukra is várják a támogatásokat, amit a vihar által megtépázott királyházi házakra fordítanak – tette hozzá Várföldi Tamás.

Az érdi Egymásért Alapítvány más karitatív célra is gyűjt, így Horváth Antónia, 11 éves huszti kislány ortopédiai műtétjéhez várnak támogatásokat. Erről a témáról holnapi adásunkban hallhatnak részletesen.

Egy beteg kárpátaljai kislányt is támogat az érdi Egymásért Alapítvány. Az egy hónappal ezelőtt pusztító jégverés királyházi károsultjai mellett, segíteni szeretnének a Huszton élő, 11 éves Horváth Antóniának is. A közel egymillió forintba kerülő ortopédiai műtétjéhez várnak adományokat. A kislány a huszti rehabilitációs központ lakója, amelynek építésében szintén segített az érdi szervezet. Az intézményben bentlakásos módon 65 gyereket tudnak fejleszteni – mondta el Várföldi Tamás, az Egymásért Alapítvány elnöke.

Aki segíteni szeretne, szombatonként, az alapítvány Posta melletti bolhapiacán vásárlással, vagy felajánlással is támogathatja a beteg kislány gyógyulását.

Címkék