Átadták Törökbálint felújított és kibővített szennyvíztisztító telepét

Néhány év alatt ez már a második fejlesztés volt, és közel 100 millió forintba került. A beruházás állami és uniós forrás nélkül valósult meg; a szükséges pénzt az ÉTV által beszedett közműfejlesztési hozzájárulásból és önkormányzati forrásból biztosították – derül ki a törökbálint.hu oldalon közzétett tájékoztatóból.

Hasonló tartalmaink:

A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb a víztisztítás; a telep a jogszabályok által előírt határérték alatti mutatókkal dolgozik. Emellett növelték a telep kapacitását, hogy a nagy esőzésekkor keletkező csapadék, valamint a később beépítendő területekről beérkező szennyvíz fogadására is alkalmas legyen a létesítmény. A telep jelenleg napi 1800-2000 m3 szennyvizet tisztít, de 3 ezer m3-nyit is képes fogadni. A megtisztított víz a Hosszúréti-patakba kerül.

A törökbálinti szennyvíztisztító telep 2. ütemének átadásán jelen volt Aradszki András energiaügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő is, aki a Buda-környéki Televíziónak elmondta: a beruházás jelentős előrelépés a környezetvédelem és a vízellátás biztonsága szempontjából is. Védi a talajvízháztartást, vagyis nem szennyeződik, nem savasodik a talaj, így a termőföld védelmét is szolgálja. Az államtitkár kiemelte, hogy Pest megye 1. számú választókerületében minden település csatornázott, illetve a környéken, Érden, Sóskúton és Törökbálinton tisztítótelep is működik.
Címkék