Az új kapitánynál is három érdi a válogatottban
Az új kapitánynál is három érdi a válogatottban

Kihirdette első keretét a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, a dán Kim Rasmussen, aki az Európa-bajnoki selejtezőkre ideiglenesen megbízott Elek Gábor, Ambros Martín duót váltotta.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos oldalán írta meg, hogy a július 1. óta a kapitányi posztot betöltő Rasmussen kijelölte azt a 24 játékost, akik részt vesznek az augusztus 8. és 14. közötti, Hévízen rendezett edzőtáborban, így minden bizonnyal a három, válogatottba behívott érdi kihagyja a VI. „Nyitnikék” Ipartestület Kupát.

A válogatott másodedzője továbbra is Siti Bea.

A keretbe négy kapus került be, az ÉRD csapatkapitánya, Janurik Kinga is szerepel ezen a poszton, mellette az FTC-be szerződő Bíró Blanka, a győri Kiss Éva és a korábbi érdi, jelenlegi dunaújvárosi Oguntoye Viktória kapott meghívót.

A keret természetesen nyitott, mindenki meg fogja kapni az esélyt, hogy bizonyítson, megmutassa, mivel tud hozzájárulni a nemzeti csapat eredményeihez –idézi a szövetségi kapitányt a keziszovetseg.hu – Igaz ez mindenkire, korra való tekintet nélkül, legyen egy játékos 17 vagy 45 éves. Örülök annak, hogy a sérültek jelentős része visszatérhet, így igazán komoly verseny lesz majd a szűkített keretbe kerülésért. Alig várom már a közös munkát!

A tavaszi kerethez hasonlóan Janurik mellett az ÉRD-et a beálló, Kisfaludy Anett és a balátlövő Klivinyi Kinga képviseli.

Az újak közül a már említett Oguntoye mellett a jobbszélső, Faluvégi Dorottya és a balszélsó Hársfalvi Júlia került be, de felépült sérüléséből, így újra magára öltheti a címeres mezt Tomori Zsuzsanna, Görbicz Anita és Tóth Gabriella is, míg a tavasszal mellőzött Mayer Szabina is visszatér a válogatottba.

Egyébként tekintélyes a jelenlegi vagy korábbi érdiek létszáma, Janurik, Klivinyi és Kisfaludy mellett Oguntoye, Kovács Anna, Triscsuk Krisztina, Szekeres Klára és Schatzl Nadine is dolgozott Szabó Edina irányítása alatt – tehát a huszonnégy tagú válogatott harmada.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK KINGA (ÉRD), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Oguntoye Viktória (Dunaújvárosi KKA)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC), Lukács Viktória (FTC), Orbán Adrienn (Győr)

Átlövők: Hornyák Dóra (FTC) KLIVINYI KINGA (ÉRD), Kovács Anna (DKKA), Szekeres Klára (FTC), Tomori Zsuzsanna (Győr), Triscsuk Krisztina (Siófok KC), Zácsik Szandra (FTC)

Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Kovacsics Anikó (FTC), Szucsánszki Zita (FTC), Tóth Gabriella (Győr)

Beállók: KISFALUDY ANETT (ÉRD), Mayer Szabina (Alba Fehérvár), Mészáros Rea (FTC)

Balszélsők: Erdősi Ildikó (SKC), Hársfalvi Júlia (Győr), Schatzl Nadine (FTC)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea
Kapusedző: BAKOS István
Orvos: Dr. SZIKORA Gyula
Fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
Masszőr: TÍMÁR Csaba
Technikai vezető: LANGAUF István

Fotó: handballerd.hu

Címkék