Bőröndmesék (hang)

“Egy bőrönddel jöttem.” Sok százhalombattai mondhatja ezt magáról. Ha nem is mindenki így költözött ide, egy bőrönd, hátizsák vagy nagyobb táska szinte minden helyi háztartásban megtalálható. Mert a százhalombattaiak nagyon szeretnek utazni.

Hasonló tartalmaink:

Erről szól a “Matrica” Múzeum Bőröndözön című új időszaki kiállítása. A kizárólag Százhalombattához kötődő bőröndök, táskák, hátizsákok, egyéb csomagok és útitársaik idézeteken, fotókon, bőröndcímkéken keresztül mesélik el saját, azaz tulajdonosuk emlékeit. Ezek az emlékek saját, gyermek- és ifjúkorunk utazási izgalmát, élményeit is megidézik, a vállalati üdüléseket, a kempingezéseket, a táborozásokat, a világjárásokat.

Hogy hol merre jártak a battaiak, azt egy világtérképen is megtekinthetjük, hiszen bárki bejelölheti a helyet a világon, ahol már megfordult.

Utazni, összecsomagolni és csomagot cipelni a gyerekek is szeretnek, ezért rájuk is gondoltunk. Nekik tarisznyás, bőröndös mesefigurákkal, idézetekkel, különböző játékos feladatokkal mutatjuk be a Bőröndözön világát.

Sajnos, a kiállítás rendezése közben elveszett egy ajándékkal teli bőrönd. Ezt csakis a Bőröndözön társasjátékkal lehet megtalálni.

Aki szeret utazni, vagy elmerülni az utazási élményekben, feltétlenül nézze meg, hogy mit mesélnek a bőröndök a “Matrica” Múzeum Bőröndözön kiállításán!

(Az időszaki kiállítás szeptember végéig lesz látható.)

Hallgassa meg Balpataki Katalinnal, a kiállítás szervezőjével készített riportunkat!

Címkék