Sikeresen halad a Modern Városok Program

Tavaly júliusban írta alá Érd Megyei Jogú Önkormányzata és a Kormány azt a megállapodást, aminek értelmében Érd 40 milliárd forint fejlesztési pénzt kap a Modern Városok Program részeként. T. Mészáros András polgármester sajtótájékoztatóján több folyamatban lévő beruházásról is tájékoztatta a nyilvánosságot, és hangsúlyozta, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel kötött megállapodás a tervezett ütemben készül és 2018-19-re meg is valósul.

Hasonló tartalmaink:

- Mivel nagyon nagy beruházásokról van szó, köztük olyanokról amelyekhez komoly vízügyi engedélyekre van szükség, beletelik egy kis időbe amíg megkezdődnek az első kapavágások. Ugyanakkor sem a Papi-földeken tervezett záportározó, sem pedig a Vörösmarty Gimnázium vizesblokkjának a felújítása kapcsán nincs késedelem – mondta a polgármester.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium mind a három szinten megújul, és mind a tanári, mind pedig a tanulói mosdók és vizes blokkok fel lesznek újítva, s ezzel egy több évtizedes probléma szűnik meg. Az iskolában ráadásul  nem ez az egyetlen beruházás, hiszen a Kormány elfogadta a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programot, amely Budapest agglomerációs körzetében és a hátrányos helyzetű térségekben köznevelési infrastruktúra-bővítő beruházások megvalósítását irányozza elő. Ennek a programnak köszönhetően Érden a Vörösmarty Mihály Gimnázium új tornatermet kap.A tornacsarnok 25*30 méteres lesz, 7 és fél méteres belmagassággal. A hasznos alapterülete 1100 négyzetméter lesz, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre két osztály is részt tudjon venni a testnevelés órán. Alkalmas lesz többek között kosárlabdára, röplabdára és teremfocira is. A munkák jó ütemben haladnak, hamarosan a tető is felkerülhet az építményre.

A Modern Városok Programnak köszönhetően sikerült megoldani az Érdi Járási Hivatal elhelyezését is. Előreláthatólag augusztus 25-ig a járás kiköltözik a Polgármesteri Hivatal alsó szárnyából és a Budai úton, a hivatallal szemben lévő Érd Center Irodaházba költözik, amit korábban pontosan ebből a célból vásárolt meg az önkormányzat, mondta a polgármester.

Mindemellett folyamatosan és hatékonyan zajlanak a tervezési munkák is: például az utak esetében, a Kós Károly Szakképző Iskola tekintetében, a Batthányi Iskola; a Felső-Parkvárosi óvoda és iskola dolgában is. – Ugyanakkor megemlíthetem azt is, hogy a kiviteli tervek készülnek a Fácán közi óvoda és a BuBu óvoda esetében és éppen két hete írtam alá a Teleki Sámuel Általános Iskola áttervezésének szerződését is.

A “Modern Városok Program” keretében tavaly nyáron Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester együttműködési megállapodást kötött Érd Megyei Jogú Város önkormányzatával. A megállapodás értelmében Érd évente nyolc, tehát összesen negyven milliárd forintot kap a kormánytól városfejlesztési célokra, ami folyamatosan és sikeresen halad – zárta szavait T. Mészáros András.

 

Címkék