Megszűnnek az őrizetlen ruhagyűjtő konténerek

Érd megszüntetné a ruhagyűjtő konténereket azon közterületeken, amelyek őrzése, szemmel tartása nem megoldott – jelentette be T. Mészáros András polgármester. Az intézkedésre azért van szükség, mert a lakók szeméttelepként kezelik e konténerek környékét.

Hasonló tartalmaink:

Érd önkormányzata meg kívánja szüntetni a Vöröskereszt ruhagyűjtő konténereit a nem őrzött közterületeken – jelentette be mai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Mint mondta, a Szövő és Törökbálinti út sarkán kihelyezett konténerek mellett a lakók kommunális és egyéb háztartási hulladékot helyeztek el, a rossz babakocsitól az autógumikig. Emiatt nagyon sokan panaszkodtak.

“Felszólítottuk a Vöröskeresztet a terület rendben tartására, de ez nem vezetett eredményre. A jövőben csak olyan helyen helyezhet el bárki hasonló konténereket, ahol ezek őrzése megoldható, mint például a bevásárlóközpontok parkolói” – tette hozzá a polgármester, emlékeztetve arra: a város a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is hasonló okok miatt számolják fel.

Végül a város intézkedett, hogy az érdi hulladékkezelő szállítsa el az illegálisan lerakott szemétkupacokat. Az Érdi Közterület-felügyelet időközben visszavonta a szervezet közterület-használati engedélyét, és felszólította a vöröskeresztet, hogy szállítsa el a konténereket. Ez csütörtökre meg is történt, vagyis az érdi közterületekről elvitték az edényeket, a környéküket pedig az ÉTH segítségével kitakarítják – mondta el az Érd FM-nek Macsotay Tibor, az érdi polgárőrség elnöke.

“Érden pár hónapja bevezettük a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, így a szigetekre, amelyek kisebb szeméttelepként működtek, már nincs szükség” – hangsúlyozta a polgármester, aki sajtótájékoztatóján elmondta azt is: a Modern Városok Programjában szereplő érdi fejlesztések előkészítése rendben zajlik, a tervek 2018-2019-re meg is valósulnak majd.

 

Címkék