Magabiztos siker a bajnoki rajton

2–0-ra megnyerte első mérkőzését az Érdi VSE az NB III-as labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es szezonjának első fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Már az első játékrészben eldönthették volna első bajnokijukat a hazaiak, annyi helyzetet dolgoztak ki. Azonban ezek egy kivétellel kimaradtak. A negyedik percben Melczer Vilmos megszerezte első gólpasszát érdi tétmeccsen, bal oldali szabadrúgását középen Csizmadia Zoltán fejelte kapuba a felső léc segítségével (1–0). Ezt követően újabb és újabb szépen kidolgozott támadásokat vezettek a Limperger-tanítványok, a Melczerhez hasonlóan új szerzemény Tárkányi különösen aktív volt. További gólokat mégsem sikerült szerezni, így minimális előnnyel zárták az első félidőt Országék. A diósdiak a 45. percben találták el először Kertész kapuját, de a bal oldali próbálkozást magabiztosan fogta az érdi kapus.

Az elsőhöz hasonlóan kezdődött a második félidő, Melczer kiosztotta második gólpasszát az 52. percben, a csereként pályára lépő Pintér Nikolasz pedig a bal alsóba lőtt (2–0). Az 56. percben a kapufa mentette meg a diósdiakat a harmadik bekapott találattól. A 63. percben gólt érdemelt volna Melczer fejelése, mikor Ország Péter adott be jobbról, de Román szenzációs reflex mozdulattal, lábbal hárított. A mérkőzés hajrájában már kevesebb helyzetet láthatott a lelátót szinte teljesen megtöltő közönség, de a 81. percben így is csak a kapufa mentette meg a vendégeket az újabb góltól: Melczer Balázsoviccsal játszott össze, utóbbi éles szögből próbálta meg a labdát a hálóba juttatni, de a bal oldali kapufát találta el. A 89. percben a végig parádésan futballozó Melczer megint Balázsovicsot hozta helyzetbe, a diósdiak kapusa viszont sokadjára védett nagyszerűen. A találkozót végül 2–0-ra nyerték meg a hazaiak, akik a játék képe alapján ennél nagyobb különbségű győzelmet is arathattak volna.Érdi VSE – Diósdi TC 2–0 (1–0)

Érd, Érdi VSE Sporttelep, 200 néző, vezette: Horváth T.
Érd: Kertész – Ország, Honti, Bozsoki, Németh G. – Kónya, Melczer, Csizmadia – Gyurácz (Balázsovics, 15.), Tárkányi (Korozmán, 72.), Kelemen (Pintér N., 46.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Diósd: Román – Balázs, Madar, Schmidtka, Sándor – Wágner (Szmola, 46.), Bánhidi (Dunai, 46.), Slezák, Molnár G. (Fogas, 72.), Cservenka – Novák.
Vezetőedző: Nahóczky Attila
Gólok: Csizmadia (4.), Pintér N. (52.)
Sárga lap: Melczer (40.), Kelemen (44.), ill. Sándor N. (78.)

Limperger Zsolt vezetőedző (Érdi VSE): „Sokkal több góllal kellett volna nyernünk, abszolút megérdemeltük a három pontot.”

Melczer Vilmos (Érdi VSE): „Nagyon fontos az első győzelem. A védekezésünket maximálisan megoldottuk, a támadójátékban kreatívan és jól futballoztunk, azonban a helyzeteket jobban ki kell használnunk.”

 

Címkék