Ingyenes Domingo-koncert
Ingyenes Domingo-koncert

A Zenélő Budapest szabadtéri hangversenysorozat egyik kiemelkedő eseménye lesz az idei nyáron a világhírű spanyol operaénekes fellépése a Papp László Budapest Sportarénában.

Hasonló tartalmaink:

A világ egyik leghíresebb operaénekesét nem kell bemutatni a klasszikus zene kedvelőinek. Plácido Domingot rendkívüli énekesi és színészi képességekkel rendelkezik, de emellett karmesterként is elismert művész. A ma élő tenorok közül talán ő a legsokoldalúbb, eddig 92 különböző szerepet énekelt színpadon. Gyakorlatilag az összes klasszikus tenorszerepet elénekelte, mellettük számos modern darabban is szívesen szerepel. Az utóbbi években két társulat, a washingtoni Nemzeti Opera és a Los Angeles-i Opera főigazgatójaként is kamatoztatja páratlanul gazdag tapasztalatait. Az énekes idén januárban ünnepelte 75. születésnapját, ám kirobbanó energiája továbbra is töretlen.

A magyar zenekedvelők nem kis örömére, a Zenélő Budapest második évadában a világhírű spanyol énekes is fellép. Erre az ingyenes esti koncertre a Papp László Budapest Sportarénában kerül majd sor augusztus 10-én 20:30 órai kezdettel. Plácido Domingo fiatal tehetségek társaságában ad elő népszerű operaáriákat, operett- és musicalrészleteket, valamint zarzuelákat. Az áriaesten többek között bemutatkozik a Domingo által alapított Operalia énekverseny két felfedezettje, Angel Blue és Micaëla Oeste. Mellettük meghallgathatják a kiváló magyar szopránt, Pasztircsák Polinát és Váradi Gyula hegedűst, aki a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja. A hangversenyen a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével. Plácido Domingo legutóbb az év elején, az Operaház Shakespeare-bálján járt Budapesten.

Az eredetileg a Bazilika előtti térre beharangozott hangversenyt végül a nagy érdeklődésre való tekintettel a Papp László Budapest Sportarénában tartják meg.

További információ és fotó: domingobudapest.hu

Címkék