Búcsúzott első olimpiájától Sárosi Laura

A világranglista 10. helyezettje, az indiai Venkata Sindhu Pusarla után a női tollaslabdázók egyéni versenyének csoportkörében az érdi Sárosi Laura a második fordulóban a kanadai Michelle Li ellen mérkőzött meg, aki 18. helyen áll a legfrissebb világranglistán.

Hasonló tartalmaink:

Az első meccsen elszenvedett 2:0-s veresége után a második találkozón Sárosi Laura ígéretesen kezdett, hiszen az első játszmában tíz pont fölé jutott, ám 21:11-re elbukta ezt a szettet.

A folytatásban is jól szerepelt a magyar delegáció egyetlen tollaslabdázója, hiszen 4:1-re is meglógott, ám a nála jóval nagyobb tapasztalattal bíró Michelle Li fordított és 21:8-ra győzött, így Sárosi élete első (de aligha az utolsó) olimpiáján a csoportkörben kiesett és nem jutott tovább az M-jelű hármasból.

„Úgy érzem, már sokkal jobban játszottam, mint két nappal ezelőtt, sokkal nyugodtabban mentem a pályára. Már nem féltem attól, hogy mennyi ember van, hogy mi lesz, próbáltam a pályára koncentrálni – kezdte a mérkőzés után az M4 Sportnak adott interjúját Sárosi Laura. – Az ilyen topjátékosok ellen azt lehet érezni, hogy mindig nyomás alatt vagyunk, mert úgy alakítják ki a labdameneteket, hogy mi sokkal rosszabb helyzetbe kerüljünk, de jól éreztem magamat a pályán. Úgy jöttem le a pályáról, hogy: Mi lesz most velem? Mi lesz a folytatás, a következő verseny? Hova megyek nyaralni? Mi lesz az iskolában? Ezeket még nem tudom. Azt érzem, hogy vége van egy periódusnak és várom a következőt. – beszélt a riói élményeiről Sárosi. – Örültem volna, ha egy olyan ellenféllel játszom, aki velem egy szintű, mert akkor meg tudtam volna mutatni, hogy mit tudok és azt, hogy a magyar tollaslabda annyira nincsen lemaradva az élvonalhoz képest. Sajnos a sorsolás nem sikerült túl jól, mint ahogy a felkészülési időszakom sem, de szerintem kihoztam belőle majdnem a maximumot. Remélem, hogy a magyar tollaslabdára került a reflektorfény és nem rám. Remélem, hogy sok kisgyerek kezd majd el tollasozni.”

Női egyéni, csoportmérkőzés

Sárosi Laura–Michelle Li (Kanada) 0:2 (11:21, 8:21)

Címkék