Ausztrália ellen folytatják a női pólósok

A Rio de Janeiróban zajló nyári ötkarikás játékok szombati versenynapján a magyar női vízilabda-válogatott 11–6-ra kikapott az Egyesült Államoktól, így a harmadik helyen jutott tovább csoportjából, s Ausztrália ellen folytatja a negyeddöntőben. Az atlétáknál a 2004-es athéni játékokon diszkoszvetésben ezüstérmes Kővágó Zoltán hetedik lett, míg a hétpróbázóknál Zsivoczky-Farkas Györgyi a nyolcadik helyen zárt.

Hasonló tartalmaink:

VÍZILABDA

A világ legjobbja ellen szállt medencébe az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott. A csoportkör harmadik, egyben utolsó körében az Egyesült Államok volt Bíró Attila csapatának ellenfele, amely a második negyedben meg is pecsételte a mieink sorsát, miután négygólos előnybe került. Ezt a mieink nem tudták ledolgozni, s mivel a spanyolok 12–8-ra legyőzték Kínát, a magyar csapat a harmadik helyre csúszott vissza, így a legjobb nyolc között a másik csoport másodikjával, Ausztráliával játszik az elődöntőbe kerülésért.

B-csoport, 3. forduló

Egyesült Államok–Magyarország 11–6 (2–2, 5–1, 1–1, 3–2)

Gólszerzők: Steffens 4, Musselman 3, Matthewson 2, Gilchrist, Neushul  1-1, ill. Szücs G. 2, Antal, Bujka, Czigány D., Keszthelyi 1-1.

NEGYEDDÖNTŐ

Augusztus 15. (H), 19.10: Ausztrália–MAGYARORSZÁG

Augusztus 15. (H), 20.30: Olaszország–Kína

Augusztus 15. (H), 23.20: Brazília–Egyesült Államok

Augusztus 16. (K), 00.40: Oroszország–Spanyolország

 

ATLÉTIKA

A 2004-es athéni olimpián diszkoszvetésben ezüstérmet szerző Kővágó Zoltán 64.50 méteres dobással a hetedik helyen zárt. Az aranyérmet a német Christoph Harting szerezte meg.

A női hétpróbázóknál Zsivocky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia volt érdekelt. A kétnapos versenyen az összesített eredmény alapján előbbi a nyolcadik utóbbi a tizenhatodik helyen zárt. A versenyt a belga Nafissatou Thiam nyerte.

Zsivocky-Farkas Györgyi: 100 m gátfutás: 21.; magasugrás: 6.; súlylökés: 7.; 200 méter síkfutás: 27.; távolugrás: 8.; gerelyhajítás: 9.; 800 méter síkfutás: 8.

Krizsán Xénia: 100 m gátfutás: 18.; magasugrás: 19.; súlylökés: 13.; 200 méter síkfutás: 25.; távolugrás: 21.; gerelyhajítás: 5.; 800 méter síkfutás: 9.

 

A férfi 10 000 méteres síkfutásban a sportági legenda, a brit Mo Farah diadalmaskodott.

 

EVEZÉS

A férfi egypárevezősöknél Pétervári-Molnár Bendegúz a C-döntőben vett részt, ahol második helyen ért célba, így összességében a 14. helyen végzett.

 

VITORLÁZÁS

A vitorlázók szombati versenynapján finndingi hajóosztályban Berecz Zsombor 12. és 18. helyet szerzett, amellyel az összetett eredmény tekintve a harmadikról a nyolcadikra csúszott vissza. Laserben Vadnai Benjámin egy 29. és egy 25. hellyel zárta a hajóosztály küzdelmeit, s összességében a 33. lett. Érdi Mária egy 9. és egy 20. hellyel fejezte be a riói olimpiát, amellyel 14. helyen zárt.

 

TOLLASLABDA

Mint részletesen beszámoltunk róla http://erdmost.hu/2016/08/14/bucsuzott-elso-olimpiajatol-sarosi-laura/ , Sárosi Laura az M-csoport második mérkőzésén a kanadai Michelle Li-től 2:0-ra kikapott, így az érdi tollaslabdázó számára véget ért első olimpiája.

 

TENISZ

A női teniszezők egyéni versenyében a puerto ricói Monica Puig a döntőben három játszmában győzte le 2:1-re (6:3, 4:6, 6:1) a világranglista második helyén álló, német Angelique Kerbert, megszerezve ezzel az ország első aranyérmet az olimpiák történetében.

 

ÚSZÁS

Az uszodai úszás utolsó versenynapján az Egyesült Államok mind a női, mind a férfi 4×100 méteres vegyesváltóban diadalmaskodott. A férfiaknál ott volt a csapatban Michael Phelps is, aki 23. olimpiai bajnoki címe után bejelentette visszavonulását (igaz, ezt már a londoni játékok után is megtette egyszer). A női 50 méteres gyorsúszásban a dán Pernille Blume, férfi 1500 gyorson az olasz Grehorio Paltrinieri nyakába került az aranyérem.

Címkék