Változott az országos bajnokság időpontja

Idén Érd, egészen pontosan a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola ad otthont a női országos ökölvívó bajnokságnak, amelyen négy korosztály vesz részt, a serdülők, a juniorok, az ifik és a felnőttek.

Hasonló tartalmaink:

A női ob-t szervező Érdi Box Klub eredeti tervei szerint november 2. és 5. között tartották volna az országos bajnokságot, ám a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) épp erre az időpontra írta ki a felnőtt női Európa-bajnokságot, ezért a magyar viadalt át kellett rakni november 16. és 19. közé. Később az AIBA ismét módosította versenykiírását épp akkorra, amikor a magyar ob-t is rendezték volna, így az eredeti időpontban, tehát november 2. és 5. között tartják Érden a női ökölvívók küzdelmeit, amely így egyben válogatóverseny is lesz a kontinensviadalra.

Addig sem áll meg az élet az ÉBK háza táján, augusztus 20-án és 21-énHalásztelken lép ringbe Gregor Alexandra (51 kg) és Häfner Ildikó (60 kg). „Ez azért fontos verseny számunkra, mert az utánpótlás versenyzőknek ez lesz a válogatóversenye a szeptemberi ifjúsági és junior Európa-bajnokságra.” – tájékoztatott róla Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője, aki hozzátette, hogy a versenyen még Csóka Klaudia is részt vesz, ám mivel ő még serdülő, ezért neki ez csak egy felkészülő verseny lesz.

image

Edzőtáborral is készülnek a női ob-ra.

Szeptember elején, egészen pontosan az Érdi Napok Fesztivál keretein belül egy meghívásos Pofonpartit tartanak az érdi ökölvívók. „A Pofonparti egy egynapos verseny, ahol a rutinszerzés a legfontosabb cél. Az első kiemelt szempont a serdülő és junior korosztályok mozgósítása, mert szeptember végén serdülő, októberben pedig junior ob lesz.” – fűzte hozzá Dobrádi Zsolt megjegyezve, hogy rossz időjárás esetén az Érdi Box Klub edzőtermében bonyolítják le a viadalt.

Fotó: Érdi Box Klub facebook oldala.

 

Címkék