Veretlen felkészülés

A norvég Byasen Handball Elite női kézilabda csapata ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen az ÉRD Arénában az ÉRD, amely hat meccs óta veretlen a felkészülés során.

Hasonló tartalmaink:

Lendületesen kezdtek az érdiek, akik már öt perc után négygólos előnyt szereztek, majd a Byasen vezetőedzője, Arne Hogdal már a nyolcadik percben kénytelen volt kikérni első idejét, amikor öt volt közte. Aztán a 19. percben 15–7-nél másodszor álltak össze tanácskozni a norvégok, akik sem a Janurik Kinga által fémjelzett védelmen nem találtak rést, sem támadásban nem tudták megállítani az érdi rohamokat, így a szünetre hétgólos, 19–12-es érdi előnnyel vonultak a felek.

A térfélcsere után egy ötgólos szériával 24–13-ra is meglógott az ÉRD, de a trondheimiek zárkózni tudtak – ám ezt már későn és hiába tették. ASzabó Edina csapatába visszatérő három magyar válogatottal, JanurikKingával, Klivinyi Kingával és Kisfaludy Anettel kiegészülő ÉRD magabiztos, 32–25-ös győzelmet aratott.

Katarina Krpezs-Slezákék ezzel a sikerrel a hatodik nyilvános felkészülési meccsükből ötöt megnyertek, csak az Alba Fehérvár KC ellen játszottak döntetlent a VI. „Nyitnikék” Ipartestület Kupán.

Felkészülési mérkőzés

ÉRD – Byasen (norvég) 32–25 (19–12)

ÉRD Aréna. Vezette: Haraszti, Nachtmann.

ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 9 (3), Havronyina 5, Barján 4, Kisfaludy2, Klivinyi 6, O. Vukcsevics 1. Csere: Győri (kapus), Signaté 3, Gulyás1, Bernát, Fekete, Szabó L., Vajda 1.

Vezetőedző: Szabó Edina

Byasen: A. Pedersen – Venn 5, Hernes 2, Grotan 2, Högdahl, M. Jacobsen, Waade 4. Csere: Lerstad 1 (kapus), Tomac 1 (1), Aardahl 2, Uthus, Arntzen 1, Hjertner 3, M. Jacobsen 3, Magnussen, Henriksen.

Vezetőedző: Arne Hogdal

Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1

Fotó: handballerd.hu

Címkék