Rendben érkeznek a tankönyvek az érdi tankerülethez

Két hete kezdődött el a kiadványok kiszállítása és a tervek szerint augusztus végéig meg is érkeznek az intézményekbe. Sárközi Márta, az Érdi Tankerület igazgatója elmondta: nincs fennakadás a tankönyvellátásban.

Hasonló tartalmaink:

A tankönyvcsomagok ára hat és fél ezertől 15 ezer forintig terjed. Újdonság, hogy mostantól elektronikus úton is rendezhető a számla. Közeleg szeptember elseje és hamarosan becsöngetnek az iskolákban. A tantestületek már a közelgő tanévet készítik elő, többek között azzal, hogy összeállítják a tankönyvcsomagokat. Az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. 2012-ben vette át a tankönyvellátás szervezését, és ugyanez a cég szállítja ki azokat. A munkafolyamat már elkezdődött.

Egy átlagos tankönyvcsomag ára 6500 Forinttól kezdődik, és akár 15 000 forintot is kivehet a családi kasszából. A diákok 2/3-a térítésmentesen kapja a tankönyveket, de azoknak, akik nem jogosultak az ingyenes tankönyvcsomagra, szeptember 15-ig kell kiegyenlíteniük a számlát. Ezt csekken tehetik meg a szülők, de jó hír, hogy a készpénz mellett  a bankkártyát és az iskolakezdési utalványokat is elfogadják.  Idén először vezették be a KELLO internetes rendszerén belül az úgynevezett szülői felületet, ahol az online bankkártyás fizetésre is mód van.

Hallgassa meg interjúnkat Sárközi Mártával,az Érdi Tankerület igazgatójával.

 

 

 

Címkék