Hamarosan befejeződik a közvilágítás-korszerűsítés

Az egész városban ledes fényforrásra cserélték a régi izzókat, vagyis csaknem 9 ezer utcai lámpa újult meg. Ez energiahatékonysági, környezetvédelmi és anyagi szempontból is fontos a városnak. 

Hasonló tartalmaink:

Áprilistól augusztusig Érd 8767 közvilágítási lámpáját cserélték le LED-es fényforrásra. A fejlesztés révén a település jelenlegi közvilágítási rendszerének kapacitása 365 kilowattról 146 kilowattra csökken, amely 60 százalékos energia-megtakarítást jelent.

A leszerelésre kerülő lámpatestek közül körülbelül 8200 darab az ELMŰ tulajdonát képezi. Ezeket a lámpákat le fogják selejtezni, mert több mint 15 évesek és már elhasználódtak. Egy korábbi fejlesztésből azonban vannak olyan lámpatestek, amik a város tulajdonában vannak, és amik még legalább 10 évig működőképesek. Ezeket a fényforrásokat az önkormányzat fel fogja ajánlani a testvérvárosainak, hiszen ott még jó szolgálatot tehetnek.

A fejlesztésnek köszönhetően a település minden fényforrása (kivéve az áruházak parkolóit) LED-es technológiával működik. A közvilágítási kiadások azonnal 6 százalékkal mérséklődnek és a megvilágítási mutatók is javulnak.

Fontos kiemelni, hogy hamarosan megoldódhatnak a közvilágítási gondok az Ercsi úti temetőnél is. A beruházó cég vezérigazgatója szerint még az idén 40 db napelemes közvilágítási lámpát helyeznek el a városban, olyan helyeken, ahol nincs elektromos hálózat, így például a temető környékén.

 

Címkék