Öt meccs, öt győzelem, öt null!

Kiütéses győzelemmel folytatta hibátlan szériáját az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely az NB III Nyugati csoportjának ötödik fordulójában négy győzelemmel a háta mögött fogadta az eddig még pont nélkül álló Sárvár FC-t. Limperger Zsolt együttesének sorozata most sem tört meg, az Érdi VSE 5–0-ra nyert.

Hasonló tartalmaink:

„Úgy érzem beilleszkedtem, de a srácok is elmondták, hogy a csapatszellem nagyon erős, maximálisan elfogadtak, megy a játék is, nem csak a gólokban, hanem a gólpasszokban is megmutatkozik, úgy érzem, eddig sikeres a történet – mondta az ÉrdMost.hu-nak az öt meccsen három gólt jegyző Melczer Vilmos. – Ha az összes mérkőzés  egy null lenne, azzal is elégedettek lennénk, de támadófutballt játszunk, rengeteg helyzetet kidolgozunk, ez az öt null is jó esik a csapatnak, úgy hogy így is voltak még helyzeteink, de ez az eredmény tekintélyt parancsoló. Nagyon reméljük, hogy megmutatkozik a csapat ereje, hogy komolyan vesznek minket. Ezt a veretlenséget szeretnénk minél tovább kitolni, jó hétvégéink vannak.”

NB III, Nyugati csoport, 5. forduló:

Érdi VSE–Sárvár FC 5–0 (2–0)

Érd. Vezette: Kovács I. (Szécsényi, Molnár I.)

Érdi VSE: Kertész – Honti, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Pintér N. 55. perc) – Kónya, Csizmadia – Tárkányi (Pallagi, 78.p.), Melczer (Korozmán, 69. p.), Kelemen – Balázsovics.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Sárvár FC: Osvald – Pados, Subicz, Csákvári, Nagy Z. D. – Manganelli, Németh G., Bezdi, Maráczi – Koronczai, Hoós.

Vezetőedző: Kovács László

Gólszerzők: Csiszár (38. és 90. perc), Melczer (41.p. – tizenegyesből), Balázsovics (80. p.), Kelemen (82. p.)

MESTERMÉRLEG:

Limperger Zsolt: Nagyon örülünk annak, hogy megint sikerült nyernünk. Bízunk benne, hogy nem lesznek elszállva a srácok. Ez most egy olyan időszak, hogy örüljünk, de hátfőtől készülünk a Csepel ellen. Ha azt nézzük, hogy nyertünk öt nullra, persze hogy nincs hiányérzetem, de aki itt volt a meccsen, az látta, hogy legalább még öt olyan helyzetünk volt, amit belőhettünk volna, de ne legyünk telhetetlenek. Nem csak az új igazolások váltak be, hanem azok akik itt voltak már tavaly is, így egy olyan egységet alkotnak, ami roppant erőssé teszi ezt a társaságot. Bízunk benne, hogy meg fog maradni a szériánk.

Kovács László: Három napja vettem át a csapatot, egy nagyon jó érdi csapat ellen próbáltam bevetni néhány új dolgot, ám hétközben a két legjobb játékosom sérülést szenvedett. Tudtuk, hogy nehéz lesz, az első félidőben még aránylag próbálták tartani magukat a játékosok. A tizenegyesnél volt egy kis bírói segítség, de összességében minden tekintetben felülmúlt minket az érdi csapat. Az én csapatom egy kicsit akaratban és mentálisan is feladta a végére, amire viszont figyelni kell mindenképp. Elkezdünk egy munkát, az ötödik-hatodik héten már lehet majd látni, mit is szeretnénk. A második félidő első húsz percében volt gólszerzési lehetőségünk, köszönhetően annak, hogy feljebb toltuk a védekezést, de a hátsó alakzatunk lassú, ez pedig megpecsételte a sorsunkat.

 

Percről-percre:

AZ Érdi VSE még hibátlan a bajnokságban, négy meccs, négy győzelem a mérlege, ezzel szemben a sárváriak még pontot sem tudtak szerezni a szezonban, de csak jobb gólkülönbségük miatt nem utolsók.

0. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Érdi VSE fehér mezben, zöld nadrágban, a Sárvár zöld-fehér mezben, fehér nadrágban játszik.

1. p.: Az Érdi VSE kezdte a találkozót.

2. p.: Melczert rúgták fel, balról végezhet el szabadrúgást, beadását Csizmadia fejelte, de nem tudta irányítani – mellé.

3. p.: Csizmadia Zoltán ragyogó kiugratása után Németh Gábor ad be balról,  ám Osvald kapus lehúzza.

5. p.: Csizmadia ismét szélsőt indított, de a felhúzódó jobbhátvéd, Honti Attila nem tudta megszelídíteni a labdát

9. p.: Érdi labdajáratás az ellenfél térfelén. A vendégek betömörülnek, nem adnak területet Csizmadia Zoltánéknak, viszont a labdákat nem tudja meg tartani Kovács László csapata.

11. p.: A gyenge sárvári felíveléseket vagy levenni, vagy megtartani nem tudják a vendégek.

16. p.: Kelemen óriási bedobása után a sárvári felszabadítást Németh Gábor Vince szedi össze, indítását azonban túl hosszan tolta meg Balázsovics Máté.

18. p.: Balról Melczer, Kelemen és Kónya összjátéka után a jobbhátvéd, Honti elé kerül a labda, beadása hosszúnak bizonyul.

19. p.: Balázsovics parádés indítása után Tárkányi Gergő remekül lépett meg, el is passzolta Osvald mellett a labdát, ám az nem kötött ki a hálóban. Más kérdés, hogy Osvald buktatta őt, de elmaradt a tizenegyes.

21. p.: Ígéretesnek tűnt a sárvári támadó, Maráczi József megindulása, ám Bozsoki Imre közbelépett.

22. p.: Kelemen dobta be jobbról a labdát, Csizmadia két csel után lőtt, de Osvald ki tudta öklözni.

23. p.: Melczer-Tárkányi összjátékból utóbbi balról épphogy a kapu fölé lőtt.

24. p.: Megvan az első sárvári akció, Nagy Zoltán Dániel balról a második hullámban érkező Manganelli Attilához továbbít, de középről, laposan érkező lövése három méterrel elmegy Kertész kapuja mellett.

25. p.: Az elmúlt hetekben ihletett formában játszó Balázsovics Máté ismét megfutotta védőit, ám ezúttal mintha túl önzetlen lett volna, centerezését blokkolták.

26. p.: Kónya eresztett el 25-ről egy lövést, amely megpattant, s a lelassuló labda nem okozott gondot a sárvári kapusnak.

27. p.: Ezúttal pedig Kelemen Patrik lőtt 20-ról, de lövése jócskán fölément.

Akciódúsan, kreatívan játszik az Érdi VSE, amelynek sok helyzete van, a vendégek eddig megköszönhetik az érdieknek, hogy nincsenek hátrányban.

30. p.: Csizmadia lapos, távoli lövése kerülte el Osvald kapuját.

31. p.: Csákvári Zsolt csúnyán felrúgta Kelement a bal szélen, a labda mögé ezúttal is Melczer Vilmos áll, ám beadása átcsúszik az érdi fejek fölött. A visszaszerzett labdából szögletet lőnek az érdiek, Csizmadia szenzációsan a hosszú sarok felé fejelt, ám nagy nyújtózással Osvald bravúrosan védett.

35. p.: Maráczi ment el a jobbon, de beadása csak Kertész Ferencnek volt jó, aki könnyedén lehúzta, köszönhetően annak is, hogy Csiszár Zoltán remekül kísérte és szorította ki ellenfelét.

37. p.: Sokadszor csúsznak oda a sárváriak a hazaiaknak, ám Kovács Imre játékvezető a durva belépők ellenére még egyik vendég labdarúgót sem figyelmeztette sárga lappal.

38. p.: Elképesztő, amit Balázsovics Máté művel, három embert etet meg egy csellel, majd még estében is elszedi a labdát a vendégektől, Bozsoki harcol ki szögletet.

38.p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!  Melczer baloldali szöglete után Csiszár Zoltán fejese pattan a kapu rövid oldalába.  Érdi VSE–Sárvár FC 1–0!!!

40. p.: Kelement utolsó emberként rúgta fel a tizenhatoson belül Nagy Zoltán Dániel, mindketten lent maradtak. A játékvezető hezitált, de az oldalvonali asszisztens segített, tizenegyeshez jutott az Érdi VSE!!!

41. p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Melczer lövi a tizenegyest, a kapus jobbra, a labda balra ment! Érdi VSE–Sárvár FC 2–0!!!

 

45. p.: Vége az első félidőnek!

A játék képe alapján megérdemelten vezetnek az érdiek, a Sárvár csak védekezik, nem volt még kaput eltaláló lövése, ha csak Maráczi kósza beadását nem tekintjük annak. Az Érdi VSE dominál a meccsen, temérdek támadást vezet, s a mérkőzés alakulása kísértetiesen hasonlít a harmadik fordulóbeli Gyirmót FC Győr II elleni 4–0-ra végződő találkozóra, ahol ugyancsak az első játékrész hajrájában vágott két gólt az Érd, akkor is Melczer büntetője alakította ki a 2–0-s félidei eredményt.

 

 

46. p.: Elkezdődött a második félidő! Kovács László, a vendégek mestere cserélt, Pető Benjámin érkezett Maráczi József helyére.

47. p.: Melczer jobbról végezhet el szögletet, a kipattanót Balázsovics Tárkányinak emeli vissza, aki Kelemen elé tálal, ám utóbbi nem talál kaput.

51. p.: Balázsovics tökéletesen indította Kelement, aki az ötösig menetelt, de rossz megoldást választott, Osvald lába között próbált gólt szerezni, ám a sárvári kapus összezárt, blokkolt.

53. p.: A sárvári szögletet Kertész nem merte megfogni, öklözése után Németh Gábor Vince szabadított fel.

55. p.: A nagydobó Kelemen hajítása után Tárkányit taposták meg a pálya közepén, a kaputól 20 méterre. Innen végezhet el szabadrúgást a hazai csapat, miután a vendégek középpályása, Németh Gábor kapta a mérkőzés első sárga lapját.

Melczer szabadrúgása a sorfalban köt ki, közben cserélt az Érdi VSE, Németh Gábor Vince helyét Pintér Nikolasz vette át.

58. p.: Reklamálásért adott sárga lapot Kovács Imre Subicz Gábornak.

59.p.: Nem volt gól! Kapu előtti kavarodás után Bozsoki engedett el egy labdát a hosszún, de a vendég támadóról visszajött, Koronczai még belekapott, viszont előbb Kertész, aztán Bozsoki mentett a gólvonalról. Marad a 2–0, a felszabadítás után kontrázott Balázsovics, aki Osvaldra fejelte a labdát, majd ollózáshoz hasonlító mozdulattal húzta az üres kapura, de a kapufán csattant a próbálkozása.

61. p.: Pintér Nikolasz kapott sárga lapot.

63. p.: „Gyerekek ennél jobban, komolyabban kell! Pörögjünk” – adta ki az ukázt Kertész Ferenc, az érdiek kapusa, csapatkapitánya.

65. p.: Felpörgött a Sárvár, nagy erőket mozgósít, kevés lövéssel. Az érdiek talán meg is illetődöttek, nem tudják megtartani a labdákat…

66.p.: Azért élesedik a gépezet, Kelemen első beadását a védő fejelte ki, másodikat Osvald húzta le, majd jobbról is lehúzott egy magas labdát.

68. p.: Tárkányit ugratták ki, de nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, így Balázsovicsnak adott vissza, aki kapásból lőtt fölé.

69. p.: Korozmán Norbert váltotta az Érdi VSE színeiben harmadik gólját szerző Melczer Vilmost, míg a vendégektől Kun Benjámin lépett a pályára Koronczai Roland helyett.

73. p.: Megnyugodtak az érdiek, tartják a labdát.

75. p.: Csizmadia és Balázsovics lépett ki a leshatáron, ám az indítás mindkettejüknek hosszú volt.

77.p.: Nagy Zoltán Dániel szabadrúgását szögletre válják a vendégek, de ez sem talált kaput.

78. p.: Balázsovicsot ismét csak hosszan tudták kiugratni.

78. p.: Pallagi Botond érkezett Tárkányi Gergő helyére érdi részről.

79. p.: Korozmán viszont jól vette át a kiugratást, ám nem tudott lőni.

80. p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Végre, a sokadik kiugratás után Balázsovics Osvald feje felett emelt a hosszúba. Érdi VSE–Sárvár FC 3–0!!!

82. p.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Te jó ég, mekkora gólt rúgott Kelemen Patrik! Pallagi mesteri, 35 méteres keresztlabdáját vette át tanítanivalóan, majd csodálatosan lőtt a léc alá! Érdi VSE–Sárvár FC 4–0!!!

Már nem csak a játékmenet alakulása mutatja, hogy a mostani hasonlít a Gyirmót FC Győr II elleni mérkőzésre, hanem az eredmény is.

85. p.: Csizmadia szúrt kapura egy labdát 25-ről, amelyet csak kézzel tudott blokkolni a vendégek védője. A szabadrúgást Pallagi a sorfalba lövi.

87. p.: Az érdiek nem csüggednek, a sárvári védők kavarodása után Korozmán lőhetett, de a blokkolt, s ezáltal lelassult kísérlet Osvald kezei között halt el.

89. p.: Korozmán újabb próbálkozása. Ezúttal egy kisszöglet után lőhetett, de ballal csak kapu fölé lőtt.

90. p.: Kelemen ismét jól lépett ki a balon, beadását Balázsovics elől mentették a vendégek.

90. p: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! A középhátvéd is duplázik! Egy szöglet után a kipattanót is visszatették az érdiek, akik közül Csiszár Zoltán „légüres térben” helyezkedett, könnyeden fejelt a rövidbe. Érdi VSE–Sárvár FC 5–0!

90. p.: Véget ért a mérkőzés! Az Érdi VSE kiütéses győzelmet aratott!

A fotó illusztráció.

Címkék