Dragomán György a közönségtalálkozó vendége

Tizenháromtól huszonkilenc éves koráig csak magának írt, ami elég hosszú idő volt ahhoz, hogy ez a szemlélet rögzüljön, így a mai napig minden művét elsősorban önmagának szánja. Ennek ellenére örül, ha más is elolvassa a történeteit, fogalmazott Dragomán György, aki az Érdi Napok keretében látogatott a Városi Könyvtárba, hogy ezúttal ne mások, hanem a saját életéről meséljen az érdeklődőknek.

Hasonló tartalmaink:

Dragomán György író, műfordító 1973-ban született Marosvásárhelyen. Az erdélyi városban élt 1988-ig, amikor családjával Magyarországra költöztek. Itt végezte a gimnáziumot, az egyetemet és itt ismerkedett meg majdani, szintén irodalmár feleségével, akitől mostanáig két gyermeke született.

Mint alkotó, igazán ismertté első, a “Pusztítás könyve” című regényének megjelenésekor vált. Azóta már harmadik regényén is túl van, melyek közül “A fehér királyt” harminc nyelvre lefordították. A számos díjjal is kitüntetett Dragomán Györgynek rendszeresen jelennek meg írásai különböző irodalmi, közéleti lapokban. Az írói hivatáshoz fűződő viszonyáról a következőket mondja életrajzában.

“Írni tizenhárom évesen kezdtem, egy képet láttam meg, olyan tisztán és plasztikusan, hogy úgy éreztem, le kell írnom. Azóta is ezzel kísérletezem…”

Dragomán György jelenleg egy novellásköteten és regény trilógiájának harmadik részén dolgozik.

Címkék