Anyatejes Nap Érden

Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából a szoptatás fontosságára hívták fel az érdeklődő várandós és kisgyermekes anyukák figyelmét a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Hasonló tartalmaink:

Sok anyuka és kisbaba érkezett a péntek délelőtt, az anyatejes világnap alkalmából rendezett eseményre. A rendezvényen többek között táplálkozási illetve fogápolási tanácsokat kaphattak az anyukák, meghallgathatták egy pszichológus előadását a mese lélektani fejlesztő hatásáról és természetesen egymás között is tapasztalatokat cserélhettek.

Dr. Bács István alpolgármester nyitotta meg az eseményt, és két gyermek édesapjaként a szoptatás fontosságáról beszélt, a kötődésről anya és gyermeke között, amiről az apák csak álmodozhatnak.

Stibrányi Mártonné vezető védőnő elmondta, hogy az anyatej összetétele minden korban alkalmazkodik a gyermek szükségleteihez, a legmegfelelőbb táplálék számukra, segít a betegségek megelőzésében és az immunrendszer kialakulásában is.

1992-től tartják világszerte a Szoptatás vagy másképpen az Anyatejes Táplálás Világnapját, mert egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

A vezető védőnő hozzátette, hogy Érden kiemelkedően jók a statisztikai adatok, mert amíg a 70-es években csak 20 százalékos volt az anyatejes táplálás aránya, jelenleg a csecsemők 42 százaléka 6 hónapos koráig kap anyatejet, de a gyermek egy éves kora után is az anyák 31 százaléka szoptat még, ami az országos átlag felett van.

Címkék