Tudják, mit akarnak!

Az ÉRD női kézilabda csapata már hagyományosnak mondható módon, egy közönségtalálkozóval indította a 2016/2017-es szezont, annak ellenére, hogy már július második felében elkezdték a felkészülést az előttünk álló évadra.

Hasonló tartalmaink:

A közönségtalálkozó előtt már egy órával rohamosan érkeztek a csapatra kíváncsi szurkolók az ÉRD Arénába, ahol egy teljes szektort megtöltöttek.

A találkozót megnyitó beszédében Tekauer Norbert klubelnök kitért a bajnokság új lebonyolítására, mely szerint a végső sorrend egy huszonhat fordulós alapszakasz után alakul ki, rájátszás nélkül. A gárda első embere említette az új szabályokat is, de természetesen szó esett a csapattal szembeni elvárásokról is. A klub idén is a dobogó valamelyik fokát tűzte ki célul, a 2017/2018-as évadra pedig ismét ki szeretnének jutni a nemzetközi porondra – ehhez az kell, hogy az ÉRD az első öt helyen végezzen a bajnokságban, a Magyar Kupában négy közé jusson, vagy az EHF Kupában a végsőkig meneteljen.

Tekauer Norbert bemutatta a csapat új tagját, a brazil balszélsőt Larissa Araujót, akinek aláírására azért volt szükség, mert Takács Kitti április óta bajlódik sérüléssel, míg Olivera Vukcsevics a hodoníni felkészülési tornán szenvedett hosszabb kihagyást igénylő sérülést.

Szabó Edina a szurkolókat megkérte, hogy minden meccsen töltsék meg az ÉRD Arénát, s az idegenbeli mérkőzésekre minél többen menjenek el.

A vezetőedző ezt követően lányaival karöltve osztotta az autogramokat a kígyózó sorban várakozó szurkolóknak, akik még a megnyitó előtt egy-egy naptárat kaptak ajándékba, s erre gyűjthették aláírásaikat kedvenceiktől.

A maximalizmusáról híres Janurik Kinga a csapat edzése után tartott ankéton Szvetlana Gridnyeva kislányával folytatott ádáz fogócska küzdelmet, majd a másik kapus, Győri Barbara is becsatlakozott, ám ő keringőzni tanította Gridnyeva lányát.

„Kifutottam magam, imádok gyerekekkel játszani, mert látom, hogy ők is élvezik, ha velem játszanak – jegyezte meg lapunknak  a válogatott kapus, Janurik Kinga, aki mellett biztosan jó játszani, de az ellenfelek nem valószínű, hogy ugyanígy vannak vele – Nagyon jó volt a felkészülés minden szempontból. Hogy hány meccset nyertünk, arra nem nagyon figyeltünk, hanem arra koncentráltunk, hogy amit gyakoroltunk megvalósítsuk az új szabályokkal. Mindig nagy erővel dolgozunk és mindent beleadunk. Annyival könnyebb volt a mostani felkészülés, mint egy éve, hogy a csapat már ismerte egymást, tudjuk, ki mit akar.”

A nemzetközi porondon szereplő csapatok a bajnoki, kupa és nemzetközi szerepléssel együtt hozzávetőlegesen negyven-negyvenöt mérkőzést játszanak a szezonban. „Számítottunk rá, hogy sok meccs lesz, az új lebonyolítással még nehezebb, mert nincs rájátszás, tehát majdnem minden meccset meg kell nyerni, ha a harmadik helyet akarjuk, és mi így is állunk hozzá” – fogalmazott a csapat kapitánya.

Az ÉRD-ben hetedik szezonját elkezdő Janurik szerint csak év közben derül ki, hogy csökkent-e a Győr és az FTC mögötti űr, de a maximalizmusáról is ismert válogatott kapus természetesen egy, akár két fokot is előrelépne. „A bronzot mindenképp meg akarjuk szerezni, de a nemzetközi kupában kis szerencsétlenséggel kiestünk, vagy valami nem sikerült, most szeretnénk ott is a végjátékig menetelni. Minden csapattársamnak sok sikert, kapusok esetében sok védést kívánok, az új lány pedig érezze legalább annyira jól magát, mint mi.”

Az Érd a Siófok KC otthonában kezdi meg bajnoki szereplést szeptember 17-én, addig szeptember 10-én szombaton egy félidőt a Zalaszentgrót, egyet pedig a Hévíz ellen játszik a zalaszentgróti csarnok avatómérkőzésén.

Fotó: handballerd.hu

Címkék