Az érd-ófalui Szent Mihály-templom

Könyvbemutatóval várták a látogatókat csütörtökön délután a Magyar Földrajzi Múzeumban. Az érdeklődők „Az érd-ófalui Szent Mihály-templom műemléki helyreállítás és Historia Domusa” című kötettel ismerkedhettek meg. A könyvet Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár igazgatója mutatta be.

Hasonló tartalmaink:

A rendezvényen bemutatott kötet két részből áll. Az első rész végigvezeti az olvasót az elmúlt években a Szent Mihály-templomban megvalósult műemléki helyreállítás folyamatán, a másik felében egyháztörténeti feljegyzések olvashatók. Hiánypótló kiadványról beszélhetünk, hiszen ilyen jellegű mű az elmúlt ötven évben nem született – ezt már Lehoczki Zsuzsanna helytörténész, kötet szerkesztője hangsúlyozta.

Mózessy Gergely levéltári igazgató mutatta be a könyvet az érdeklődőknek, a templom helyreállítása kapcsán elmondta, hogy az egy hosszú folyamat volt, amelynek során a XVIII. századi barokk kori belsőt állították helyre a szakemberek.

A kötetben tizenkét kutató eredményeinek tanulmányai olvashatók a templom történetéről, a műemléki helyreállítás folyamatáról és a korról.

Címkék