Feszült meccsen lett meg a hatodik győzelem

Tovább menetel az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjában. Limperger Zsolt csapata makulátlan mérleggel érkezett Csepelre, hogy folytassa immár öt bajnoki mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját. S a 3–2-es győzelemmel egyedüliként vezeti a csoportot az Érdi VSE.

Hasonló tartalmaink:

Egy helyen változtatott a múlt heti kezdő tizenegyéhez képest Limperger Zsolt, hiszen Németh Gábor Vince hétközben betegséggel küszködött, így helyét Pintér Nikola kapta meg.

Kiválóan indult az Érdi VSE Csepel FC elleni vendégjátéka, hiszen már a hatodik percben megszerezték a vezetést a vendégek, miután Honti Attila fejelte a hosszúba Melczer Vilmos szögletét.

Aztán néhány percig leült a meccs, hiszen a hátrányuk miatt ideges hazaiak nem tudtak semmit kezdeni az érdiekkel. Negyed óra után Melczer remekül ugratta ki Balázsovics Mátét, ám előbbivel szemben szabálytalankodtak, s szabadrúgással jöhettek az érdiek. Ezt pedig Csizmadia Zoltán fejelte üresen a kapuba.

Majdnem úgy tűnt, hogy aggódni kell, hiszen egy csepeli szabadrúgás után két hazai játékos – ha csak kisebb üggyel-bajjal is – a kapuba juttatta a labdát, ám mindezt lesről tették, így marad a kétgólos vendégvezetés.

A 2–0-s érdi előny mindkét csapatot megfogta egy kicsit, a hazaiakat a hátrány, az érdieket a megnyugtató eredmény. Ettől függetlenül a vendégek akarata érvényesült. Sőt, a 40. percben Tárkányi Gergő egyedül vágtázhatott a kapura, majd Juhász Gergely, a Csepel FC kapusa mellett vitte el higgadtan, akkor sem hibázott, s már három góllal vezetett az Érdi VSE.

Az első csepeli kapuralövésre az első félidő hajrájáig kellett várni, ám az egyébként a kapu mellé érkező lövést Kertész Ferenc biztosan fogta.

A második játékrészre Szabó Zoltán, a hazaiak trénere kettőt is cserélt, s kissé felélénkült a hazaiak addig gyakorta elképzeléstelen játéka. Az 50. percben Horváth Géza szúrt rá egy lövést Kertész Ferenc kapujára, de az érdi hálóőr a levegőben úszva mentett szögletre.

A folytatásban a legkevesebb figyelmet a játékra fordították a hazaiak, akik ott rúgták az érdieket, ahol éppen eltalálták, s a feszültségé volt a főszerep.

Az érdieknek meg volt a lehetőségük a nyugodt végjátékra, hiszen Melczer Vilmos, Honti Attila, vagy éppen az időközben csereként beálló Palásthy Norbert, Korozmán Norbert, Pallagi Botond trió is temérdek lehetőséget dolgozott ki. Ami viszont nem jött össze az egyik oldalon, az a másikon igen. Bozsoki Imre buktatta a korábban Érden is megforduló Németh Gábort, aki a sorfal felett pókhálózta ki a kapu jobb felső sarkát a 80. percben.

Aztán a rendes játékidő utolsó percében lesgyanús helyzetben lőtte el a labdát Kertész Ferenc mellett a duplázó Németh Gábor. Az érdi kapus minden bizonnyal leblokkolhatott, hiszen a hazai csatár nagyjából három méterre lehetett a legutolsó védőtől.

A hajrában mindent megtett az eredmény megtartásáért az Érdi VSE, amely végül megszerezte hatodik bajnoki győzelmét az NB III Nyugati csoportjában, amelyet egyedüliként vezet. Legközelebb a hetedik fordulóban a Kaposvári Rákóczi FC látogat az Ercsi úti sporttelepre szombaton 16.30-tól.

 

NB III, Nyugati csoport, 6. forduló

Csepel FC–Érdi VSE 2–3 (0–3)

Csepel, 300 néző. Vezette: Molnár Ádám (Legeza, Kovács Brankó)

Csepel FC: Juhász G. – Dévai, Haraszkó, Hesz, Teplán – Gauzer (Takács László, a szünetben), Fisli (Zimmermann, a szünetben), Somodi (Németh Gábor, 67. p.), Szabó Ádám – Horváth Géza, Tóth Cs.

Megbízott vezetőedző: Szabó Zoltán

Érdi VSE: Kertész – Honti, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Kónya, Csizmadia, Melczer – Tárkányi (Pallagi, 63. p.), Balázsovics (Korozmán, 53. p.), Kelemen (Palásthy, 80. p.).

Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gólszerzők: Németh Gábor (80., 89. p.), ill. Honti (6. p.), Csizmadia (16. p.), Tárkányi (40. p.)

Mestermérleg:

Limperger Zsolt: Saját magunknak köszönhetjük ezt a feszült végjátékot. Az első félidőben null három, a másodikban rá kellett volna rúgnunk erre még egyet, akkor vége lett volna a meccsnek. Én és a játékosok nagy része is úgy gondoltuk, hogy meg van a meccs, aztán a vége melegre sikeredett. A legfontosabb az, ahogy első félidőben játszottunk és az, hogy megint meg van a három pont. Három nullnál mindenki ösztönösen másképp áll hozzá a meccshez, a párharcokhoz. Most is a második félidőben sok párharcot veszítettünk, amit egyébként az első félidőben megnyertünk, a második játékrészben már féltettük a lábunkat. Emiatt is lett szoros, meg a játékvezetői működés miatt, mert amit csinált, az elképesztő volt, négy embert kellett volna kiállítania az ellenféltől. Várjuk a Kaposvárt. Minden meccsen szeretnénk nyerni, mindegy, ki az ellenfél, nehéz mérkőzés lesz, erős a Kaposvár, hiszen hasonló kerete van, mint az ETO FC Győrnek. Jó képességű játékosokkal jönnek, de bízunk a győzelemben. 

Címkék