Visszavágtunk a spanyoloknak

3:1-re legyőzte Spanyolországot a magyar női röplabda-válogatott felkészülési mérkőzésen. Az Érd Arénában rendezett párharc a jövő heti Eb-selejtezőkre való gyakorlás jegyében zajlott.

Hasonló tartalmaink:

A belga Jan De Brandt szövetségi kapitány által irányított magyar nemzeti együttes a közelmúltban kétszer is megmérkőzött azzal a spanyol válogatottal, amellyel szombaton újra farkasszemet nézett Érden. Az előző két találkozót Spanyolországban rendezték, s mindkét meccsek a hazaiak nyerték. Most azonban sikerült revánsot venni Dobi Edináéknak azért a két fiaskóért. Az Európa-bajnoki-selejtező előtt fontos a jó forma, mivel Magyarország egy hét múlva ugyancsak Érden játssza sorsdöntő mérkőzéseit Lengyelország, Finnország és Észtország ellen.

A szombati találkozó első két játszmájában is a vendégek vezettek először, sőt az etapok hajrájához közeledve szintén előnyben voltak (az elsőben 14:16, a másodikban 15:17 volt oda). Viszont tökéletes időzítéssel mindkét alkalommal sikerült egyenlíteniük, majd a vezetést átvenni Horváth Dóráéknak, aminek meg is lett az eredménye: az első játékrészt 25:22-re, a másodikat pedig 25:20-ra megnyerték a mieink.

A harmadik felvonás azonban nem teljesen azt hozta, amit a kilátogató mintegy háromszáz szurkoló várt. Jan de Brandt lányai nem tudták sima 3:0-val lezárni a felkészülési mérkőzést. A spanyolok ezúttal jobban koncentráltak és szinte az első perctől az utolsóig domináltak. 25:21-re nyertek és összesítésben feljöttek 2:1-re. A negyedik szettben visszaállt a rend, és bár meg kellett szenvedniük a magyar hölgyeknek, 25:23-ra felülmúlták a spanyolokat és 3:1-re megnyerték a találkozót.

A két nemzeti együttes vasárnap 18.30-tól ismét összecsap egymással az ÉRD Arénában. A belépés ezúttal is díjtalan lesz.

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország–Spanyolország 3:1 (22, 20, -21, 23)

ÉRD Aréna, 300 néző. Vezette: Horváth M., Mezőffy.

Magyarország: Szakmáry 21, Liliom 10, Nagy E. 7, Horváth D. 9, Kötél Zs. 1, Dobi 17. Csere: Molcsányi (liberó), Tálas 1, Villám 2, Bleicher 1. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Spanyolország: Corral Bouza, Rivero 4, Correa Esteban 9, Gonzalez 11, Collar 15, Segura 6. Csere: Sánchez (liberó), Schlegel 3, Alvarez, Manzano 10, Llabrés. Szövetségi kapitány: Pascual Saurin.

Címkék