Az első siker kiütéses lett

Lejátszotta első tétmérkőzését az Érdi VSE női labdarúgó csapata. Hegedűs Csaba lányai az Ercsi úti sporttelepen látták vendégül a Zsámboki SE-t. Az érdiek 6–0-s győzelmet arattak.

Hasonló tartalmaink:

A kétszer negyven percig tartó, háromnegyed pályára (tizenhatostól tizenhatosig) és 5×2 méteres kapura játszott női Pest Megyei Kupamérkőzésen – és majd a bajnokságban is – kilenc játékos kezdett.

Az Érdi VSE lányai már az első percekben is több lehetőséget kidolgoztak, s első góljukat Varga Andrea szerezte, aki a nyolcadik percben szabadrúgásból vette be a vendégek kapuját. Aztán egy percre rá Hegedűs Viktória indította Gyenese Melindát, aki higgadtan gurított el a vendégek kapusa mellett.

A folytatásban Gergely Gyöngyi egy, Varga Andrea két kapufát lőtt, majd a 35. percben Jakab Villő egy baloldali szöglet utáni kavarodásból lőtte az érdiek harmadik gólját. A félidő után az 50. percben is betalált, miután a kapus mellett gurított el egy kiugratást.

Az 59. percben Varga Andrea egy parádés szóló után pecsételte meg a zsámbokiak sorsát (5–0). Az utolsó érdi gólt Gyenese Melinda szerezte, aki három védő között lépett ki, beállítva ezzel a 6–0-s érdi sikert.

„Szuper volt, nem gondoltuk, hogy ekkora fölénnyel fogunk nyerni és, hogy így összeállunk, a sok munka beérett az első meccsre – fogalmazott a két gólig jutó Varga Andrea. – Büszke vagyok a csapattársaimra, hogy mindent beleadtak és csapatként tudtunk működni. Az is közrejátszik, hogy  az ellenfél sem rég kezdte a focit. Az mindenképp előremutató, hogy hat gólt rúgtunk és nem kaptunk egyet sem. A bajnokságban ugyanezt a az összetartó csapatmunkát, jókedvet, megbecsülést, alázatot várom a bajnokságban a társak, a csapat és a foci iránt.”

 

Női Pest Megyei Kupa, 1. forduló:

Érdi VSE–Zsámboki SE 6–0 (3–0)

Érd, 40 néző. Vezette: Szeleczky (Józsa, Horváth Á. K.)

Érdi VSE: Bácsváry – Dénes, Hegedűs V., Lázár, Parádi – Jakab, Varga Andrea, Gyenese – Gergely (Tőzsér, a szünetben).

Vezetőedző: Hegedűs Csaba

Zsámboki SE: Takács B. – Nógrádi (Gacsályi, a szünetben), Bagó(Burai, a szünetben), Vasas (Pál, a szünetben), Kovács Beatrix (Kaszás, a szünetben) – Juszter, Márkus (Ulicska, a szünetben), Balogh Bianka(Bánfi, a szünetben) – Ládi.

Vezetőedző: Németh László

Mestermérleg:

Hegedűs Csaba: Ez egy főpróbának talán elég, de nagyon sokat kell még minden formában edzeni, gyakorolni. Látszik, hogy a két kezdő csapat között az nyert, aki jobban akarta a játékot. A Zsámbokban van két-három meghatározó játékos, akiket szívesen láttam volna a saját csapatomban. Egyéni dolgokban voltunk jobbak, a nyolcból hétben jobbak voltunk. Három olyan játékosom még nem játszott, aki ügyes, de teljesen mindegy, hogy ki játszott volna, mert nem az az elsődleges cél, hogy hat, nyolc vagy tíz góllal nyerjünk – persze természetesen jóleső érzés –, hanem hogy egységes legyen a csapat, jól érezzék magukat, végig tudják darálni a nyolcvan percet. Pedig nehezítés volt, hogy délben játszottunk. Jó rákészülés volt a bajnoki nyitányra.

Címkék