Csütörtöktől igényelhető a fűtési támogatás Érden

Az idén is segíti a rászoruló családokat a fűtési szezonban az érdi önkormányzat. Tavaly csaknem 400 háztartás kapott tüzelőtámogatást; most is hasonló érdeklődésre számítanak, és 12 millió forintot különítettek el erre a célra.

Hasonló tartalmaink:

Az igénylési időt egy hónappal előrehozták, így már szeptember 15-től, azaz csütörtöktől lehet kérvényezni a támogatást a polgármesteri Hivatal Humán Irodáján. Azért döntöttek a korábbi időpont mellett, hogy a fűtési szezon előtt ki tudják szállítani a tüzelőt. Mint minden szociális ellátás, ez is jövedelemfüggő – tájékoztatta az Érd FM-et Körmöczi Józsefné, a Humán Iroda vezetője.

Egy fűtési szezonban egyszer igényelhető a támogatás: szeptember közepétől egészen április közepéig bármikor lehet kérni. A Humán Iroda vezetője elmondta: az önkormányzat a természetbeni támogatást részesíti előnyben, tehát fát biztosít a kérelmezőknek, de van mód készpénzes formára is.

A humán iroda vezetője elmondta még, hogy a lakhatáshoz is biztosít támogatást az önkormányzat: ezt 1 évre állapítják meg, havonta 3 ezer forintot jelent az érintetteknek, és a szemétszállítás díját is átvállalják. Ezenkívül a napokban postázzák a szünidei étkeztetéshez kapcsolódó igénylő nyomtatványokat is, hiszen az őszi-téli-tavaszi szünetben is biztosítják a kedvezményes gyermekétkeztetést a rászorulóknak. Azt kérik, hogy a megküldött nyomtatványt legkésőbb október végéig juttassák vissza a humán irodára.

 

Címkék