Autómentes nap Érden

Jövő héten Európa szerte megrendezésre kerül az Autómentes Nap, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. Ebből az alkalomból a Zöld Póni Óvoda és az Ö.T.H.É.T. Egyesület Pest megyei tagozata szervezésében szeptember 24-én gyerekprogramra várják az érdieket és az Érdre látogatókat.

Hasonló tartalmaink:

Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Az európai autómentes naphoz szorosan kapcsolódik az európai mobilitási hét rendezvénysorozata, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg. A települések az Európai karta (Charta) aláírásával és az abban foglaltak vállalásával csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Érd szeptember 24-én csatlakozik a mobilitás héthez

Mandula, a póni ezen a napon valóban zöldre vált, s őt követve a gyerekek megértik, miért kell megóvni a Földet, egy boldogabb jövőért. Nem csak lovagolni lehet a pónin és simogatni, de a zöld pónis helyszíneken játékos és vidám állomásokon a környezetvédelem alapjait ismerhetik meg a gyerekek, sőt az őket kísérő szülők is remekül szórakozhatnak.

A program a Green Pony angoloviból indul. Az óvoda tágas kertjében sport és kézműves programokkal, szakképzett óvó nénik várják a családokat. Itt, az időkapszula készítés első állomásán üzenhetnek a jövőnek, ide rajzolhatják, írhatják, milyennek szeretnék látni 50 év múlva, nagypapa / nagymama korukban földünket. Aki végzett, csillámpóni tetoválást kap és beállhat a zöld menetbe, amihez menet közben is csatlakozhat bárki.

A program végén három fát ültetnek, melyek gyökereihez időkapszulát helyeznek el.

A programot Huzella Péter családi zenés műsora zárja.

 

Címkék