Harcos meccsen folytatódott a hibátlan széria

Amikor hat forduló után 34 pont találkozik, az mindenképp rangadó. A listavezető, hat meccs után hibátlan Érdi VSE fogadta hazai pályán a Kaposvári Rákóczi FC-t, amely eddig öt győzelemmel és egy döntetlennel állt az NB III Nyugati csoportjában. Az érdiek hátrányból fordítva nyertek 2–1-re, s őrizték meg hibátlan mérlegüket.

Hasonló tartalmaink:

Az eddigi három hazai mérkőzésen kapuját a góltól megőrző Kertész Ferencnek hamar a hálóba kellett nyúlnia, miután a harmadik percben névrokona, Kertész Tamás a kaputól jobbra, 14 méterről lőtte ki a hosszú sarkot (0–1). Erre az érdiek majdnem válaszoltak, a középkezdés után Kelemen Patrik baloldali beadását Somodi Bence húzta le, megelőzve a középen érkező Balázsovics Mátét.

A hátrány ellenére Csizmadia Zoltánék nem voltak feszültek, okosan járatták a labdát, s építették támadásaikat, de a somogyiak ötvédős rendszerét nehéz volt áttörni. A 17. percben egy szabadrúgás után veszélyeztetett Csizmadia, de fejese fél méterrel ment a kapu fölé.

A 23. percben Somodi Bence rohant ki kapujából, amikor Balázsovics a vendégkapus mellett tolta el a labdát. A kaposvári hálóőr a kaputól huszonöt méterre csúszott ki, s kézzel ütötte el a labdát, hogy az érdi támadó kisodródjon, ám Kovács Gábor Péter játékvezető sípja néma maradt. Egy jogos kiállítást úszott meg a Kaposvár, s Balázsovicslövését is blokkolta a vendég védelem.

A vendégek tördelik a játékot, a párharcok után rendre hosszasan lent maradnak, s már a félpályán buktatásokkal állítják meg a gyors érdi kontrákat.

A 33. percben pedig Csizmadia remek labdaszerzése és beadása után Tárkányi tűnt el és került a földre a vendég tizenhatoson belül két védő gyűrűjében, de a játékvezető ekkor sem fújt semmit, aztán egy percre rá Melczer Vilmost is felvágták, ekkor már jöhetett a büntető, a sértett állt a labda mögé, s a kapu bal oldalába gurított, Somodi jobbra ment (1–1).

A félidő előtt Melczer óriási baloldali beadást a hosszú oldalon egyedül álló Kelemen Patrik vágja a léc alá (2–1).

A fordulás után kiegyenlített, harcos játék volt a pályán, az első nagy lehetőség Tárkányi Gergő előtt adódott, aki egy bedobás után többször is kapura tört, végül 16 méterről nem sokkal lőtt fölé.

Kaposvári szöglet után kontrázhattak az érdiek, Csizmadia remekül lógott meg két emberrel a nyakán a balszélen, s ugyan jól is továbbított Balázsovics felé, de utóbbi beadását a túloldalon nem érte el Kelemen Patrik.

A 65-70 perc között, lehet, hogy sokat mondunk, de fél perc játék volt, hol Házi Lászlóval beszélgetett a játékvezető, hol a szögletnél lévő tömörülést szedte szét.

A 70. percben megfogyatkozott a Kaposvár, miután a félpályánál Nagy János csúszott össze Tárkányi Gergővel, s előbbi egyből piros lapot kapott.

A hajrában kettészakadt a pálya, hol a hazaiak, hol a vendégek támadtak, előbb a 85. percben Vadas Zalán röviden hazagurított labdájára csapott le Kelemen, de a kapus hárított, majd Balázsovicsremek kilépése után lövés helyett passzolt, de átadása hosszú volt Melczernek.

A túloldalon a kaposváriak sok helyzetet építettek ki, de az érdi védelemnek köszönhetően nem jutottak lövésig, csak beadásokig, amelyeket Kertész Ferenc rendre lehúzott, s a végén is megmaradt az egygólos érdi előny, Limperger Zsolt csapata megőrizte hibátlan mérlegét, s hét fordulót követően ötpontos előnnyel vezeti az NB III Nyugati csoportját.

A vezetőedző pedig a három ponttal remek születésnapi ajándékot kapott a csapatától, Limperger Zsolt szeptember 13-án ünnepelte 48. születésnapját.

 

NB III, Nyugati csoport, 7. forduló:

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (2–1)

Érd, 350 néző. Vezette: Kovács G. P. (Fehér M., Reinicz)

Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. (Ország, 48. p.) – Kónya, Csizmadia, Melczer – Tárkányi (Pallagi, 81. p.), Balázsovics (Korozmán, 92. p.), Kelemen.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Nagy K., Nagy J. P., Lakatos G., Hadaró – Pintér A. (Vadas, 74. p.), Házi B. (Kollega, 57. p.), Jovánczai, Kertész T. – Hujber (Lőrincz B., 66. p.), Havas.

Vezetőedző: Házi László

Gólszerzők: Melczer (35. p. – tizenegyesből), Kelemen (44. p.), ill. Kertész T. (3. p.)

Kiállítva: Nagy J. P. (70. p.)

 

Mestermérleg:

Limperger Zsolt: Jó születésnapi ajándék volt ez a srácoktól. Valójában mindegyik meccs feszült, mert nem lehet nyugodtan menni egyik csapat ellen sem. Most ez egy hab a tortán, hogy egy nagyon jó csapat ellen nyertünk. Azt próbáltam sugallni a srácoknak, hogy ne kapkodjanak, mert valahogy megéreztem, hogy gólt fogunk kapni hazai pályán, ezt mondtam a srácoknak is, hogy nem kell pánikolni. Azt a játékot játsszuk, amit akkor játszunk, ha mi vezetünk, de akkor is, ha az ellenfél. Az eddigi teljesítményünk ellenére a célunk nem változott, mindegyik hétvégi meccsünk élet-halál, de ez mindenkire igaz, mert erős a mezőny.

Házi László: Jól kezdtük a meccset, megérdemelten szereztünk vezetést, látszott, hogy felkészültünk az ellenfélből, de hát nyilván ők is így tettek. Az egy null után kapkodtunk, nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, és a félidőre megfordította a meccset az Érd. A második félidőben is mindent megpróbáltunk, szerettünk volna kiegyenlíteni, akár a győzelmet is megszerezni. Emberhátrányban sem álltunk vissza, kontrából nagyobb arányban is kikaphattunk volna, de ezt be kellett vállalunk. Nagyon jó mérkőzéshez, rangadóhoz méltó eredmény született, csak gratulálni tudok az Érdnek, mert jól játszott.

Címkék