A kaktusz évente egyszer virágzik

Megtartotta hagyományos kiállítását az Érdi Kern Péter Kaktuszkör hétvégén a Szepes Gyula Művelődési Központban. A látogatók mindamellett, hogy számtalan kaktuszfajtával megismerkedhettek, ápolási és gondozási tanácsot is kaphattak a szakértő gyűjtőktől a rendezvényen.

Hasonló tartalmaink:

A Kern Péter Kaktuszkör idei kiállításán is több száz kaktuszfajjal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A gyűjtők különleges, de mégis igénytelen növénynek tartják a kaktuszt, fontos, hogy találjuk meg számukra a legmegfelelőbb helyet – hangsúlyozta Jokhel Csaba a Kern Péter Kaktuszkör elnöke.

A szervezők a kiállításon igyekeztek mindenféle jó tanácsokkal is ellátni az érdeklődőket, így arra is választ kaphattak a látogatók, hogyan kell megfelelően öntözni ezeket a növényeket. A kaktuszok többsége egy évben csak egyszer virágzik abban az esetben, ha megfelelően gondozzuk, ápoljuk. Van azonban néhány olyan fajtája is, ami akár hat-hét alkalommal is képesek virágot hozni.

Az eseményen természetesen eladásra is kínáltak kaktuszokat, a legkisebb növényekhez már párszáz forintért hozzá lehetett jutni, azonban olyan kaktuszokat is bemutattak, amelyek kizárólag a kiállítás kedvéért érkeztek, ezeket azonban csak megcsodálni lehetett.

Címkék