Nagy terveket szövögetnek

Az NB I legutóbbi négy kiírásában egyaránt bronzérmet szerző ÉRD női kézilabda csapata két éve a magyar kupában bronz-, idén pedig ezüstéremig jutott, most a Siófok KC vendégeként 31–27-es győzelemmel kezdte a szezont Szabó Edina együttese. Tekauer Norberttel, a csapat első emberével még a bajnokság indulása előtt beszélgettünk. 

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt évek eredményei után a fő kérdés, hogy a Győr és a Fradi mögött még mekkora az űr, hiszen úgy tűnik, az ÉRD egyre jobban áthidalja ezt a szakadékot. Többek között erre is választ adott az Érd FM 101.3 Aréna című sportmagazinjában Tekauer Norbert, klubelnök.

Jó, vagy rossz-e a rájátszás nélküli bajnokság? Az NB I-es klubok nagy része tavaly 28 bajnoki mérkőzést játszott, idén ez kettővel kevesebb, pontosabban csak eggyel, hiszen minden gárda pályára lép Balatonbogláron a junior-válogatott ellen, de ez nem számít bele a végeredménybe. Viszont a rájátszás nélküli lebonyolítás hátránya, hogy sokkal kevesebb kiélezett mérkőzést láthat a szurkoló.

170 utánpótlás játékost és a felnőtt csapatot nem könnyű kiszolgálni, hiszen egy ekkora méretű utánpótlás-nevelő műhelyhez kevés az ÉRD Aréna pályája és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka, ezért a legfrissebb terv, hogy az ÉRD Aréna körüli területre egy új csarnokot épít a klub.

Tíz éve egy hatalmas álom volt, ma már valóság lett, s ezt meglovagolva már új álmokat kerget az ÉRD női kézilabda csapata. Szabó Edina együttese hetedik élvonalbeli szezonját kezdi meg, s ebből egyszer negyedik, négyszer harmadik lett, szóval bátran lehetnek még merészebb álmaik.

Az ÉRD legközelebb szeptember 24-én, szombaton lép pályára, amikor az Ipress Center Vác csapatát fogadja 18 órától az ÉRD Arénában.

Címkék