Katyika meg Matyika

Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, a Cimbora Klub Katyika meg Matyika Országos Mesemondó és Meseillusztráló versenyt szervez “Mátyás mesék” címmel a Magyar Népmese Napja alkalmából.

Hasonló tartalmaink:

2016. október 1-jén, 11:00 órai kezdettel, Katyika meg Matyika Országos Mesemondó és Meseillusztráló verseny a Magyar Népmese Napján az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában (2030 Érd, Bajcsy-Zsilinszky út 19-21).

Az  országos versenyre eddig több tucatnyian jelentkeztek, a kiírt határidő már lejárt, de péntekig még mindkét versenyre lehet jelentkezni – többek között erről is tájékoztat Nagyné Balázs Gabriella drámapedagógus.

A népmese napját először 2005. szeptember 30-án rendezték meg azzal a  céllal, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, és természetesen a meseszerető gyerekek és felnőttek is ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!” Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából

Az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, a Cimbora Klub Katyika meg Matyika Országos Mesemondó verseny és a „Mátyás mesék” Meseillusztráló verseny két különálló verseny az alábbi kategóriákban:

  1. 6-10 éves gyermekek
  2. 11-14 éves gyermekek
  3. 15-18 középiskolások
  4.  felnőttek

A versenybe az intézmények korcsoportonként 2 főt nevezhetnek be. Feltétel, hogy a versenyzők előzőleg egy helyi szervezésű mesemondó versenyen első és második helyezést értek el, valamint az intézmények legszebb illusztrációját készítették.

Az illusztrációk beküldési határideje: 2016. szeptember 16.

Cím: 2030 Érd, Bajcsy-Zsilinszky út 19-21. Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

A borítékra írják rá: Katyika meg Matyika meseillusztráció „Mátyás mesék”

A rajzok hátoldalán tüntessék fel a rajzoló nevét, korát, iskoláját, a mese címét. A rajzokat nem küldjük vissza, kiállításra kerülnek iskolánkban.

Követelmények

Mesemondók:

Az I- II. korcsoportban egy, legfeljebb 6 perces, a  III- IV. korcsoportban legfeljebb 10 perces magyar népmese vagy monda előadása.

Illusztrációk:

Egy db A /4-es méretű, bármely technikával készült népmese illusztráció.

A versenyzők értékes könyvjutalmakban részesülnek. A legszebb illusztrációkból kiállítást rendezünk az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.

Kép: wikipedia.org

Címkék