Már huszonnyolcadszor Érd Körbe!

2002-ben egy baráti társaság kezdeményezésére indult el az Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra, amelyen azóta már huszonhét alkalommal lehetett részt venni, szeptember 25-én pedig itt a huszonnyolcadik!

Hasonló tartalmaink:

Az Érd Körbe az elmúlt években megszokott távokon és útvonalon zajlott, a 10, 15 és 30 kilométeres távok mellett volt a 60-as táv is. Előbbi három a városon belül, utóbbi azon kívül volt.

„Teszünk bele egy módosítást, azért, hogy akik eddig részt vettek, még jobban megismerjék a várost, mennyire színes, változatos terepeken lehet kerékpározni – fogalmazott Csengeri Attila, az Érd Körbe főszervezője. – Minden út, bringaút, ahol nincs tiltva, ott lehet kerékpározni. Érinteni fogunk olyan pontokat, mint az EuroVelo elkészült szakasza, illetve a Százhalombatta irányába megépült kerékpárút, onnan fogjuk megközelíteni a volt téglagyári területet.”

A gyülekező szeptember 25-én, vasárnap ismét Érd főterén lesz, a mezőny délelőtt 10 órakor indul el. Ezúttal a 30 kilométeres táv valamelyest csökkent, s csak 28 kilométer hosszú lesz a „középtáv”, de ezen belül lesznek résztávok is, mint a 12,5 kilométeres.

A 28 kilométeres a Főtértől az Ercsi út érintésével megy a gátig, onnan vissza a Felső utca és Szabadság-tér találkozásáig (itt válnak le a 12,5 kilométeres távot választók), majd az aluljárótól a Bethlen Gábor utca felé veszi az irányt a mezőny. A Thököly Imre utcától a Szent István útig, majd a Kossuth Lajos utcáról a Munkácsy Mihály utcánál tér le és megy a Késmárki, Kalotaszegi és Szendrői utcák érintésével a mezőny a Bem térig.

A parkvárosi központtól a Kádár és Szövő utcákon keresztül a Törökbálinti útról fordul a Felsővölgyi, majd Alsóvölgyi útra a táv, amely a Porcsinrózsa utcánál tér ré a Balatoni útra, s ér vissza a városközpontba.

Előzetesen két pihenője lesz a 28 kilométernek: A Duna-parton, aztán Parkvárosban a Sóskúti és Szovátai út kereszteződésében.

A kerékpáros túrára ezúttal nem szükséges a regisztráció, az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők segítségére lesz a Városrendészeti Csoport, a rendőrség, a polgárőrség és az Érdi Motoros Egyesület is.

Változott a legnagyobb táv is, az eddig megszokott 60 kilométer helyett egy alternatív útvonalon 80 kilométert tekerhetnek le a profi, országúti kerékpárosok.

Az őszi Érd Körbe ezúttal is az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap alkalmából lesz szeptember 25-én.

Részletes információk ide kattintva!

Címkék