Tartalékosan is sima győzelem

Könnyed, 28–22-es győzelmet aratott az újonc Kisvárda Master Good SE otthonában az ÉRD női kézilabda csapata az NB I 3. fordulójában. A teljes mérkőzést megnézheti itt!

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese Katarina Krpezs-Slezák góljával szerzett vezetést, s erre ugyan három perccel később válaszolni tudtak a hazaiak, ám a védések sorát bemutató Janurik Kinga mellé támadásban csatlakozott Julia Havronyina és Klivinyi Kinga is. A 14. percben már 6–2 állt az eredményjelzőn az érdiek javára, s a félidő hátralévő részében csak négy gólt kaptak az érdiek, méghozzá úgy, hogy Szabó Edina forgatta csapatát, Kisfaludy Anett és Janurik Kinga is húsz-húsz percet játszott, a kezdő sorból sokan pihenőt kaptak. Az ÉRD új szerzeménye, Larissa Araújo viszont megszerezte első gólját új csapata színeiben, sőt, következő gólja vízilabdásra sikerült, miután fordulásból lőtt. A félidei 15–6-os érdi előny reális volt, hiszen a vendégek védekezését nem tudta feltörni a nyírségi csapat, melynek lövései sok esetben gyengék, sok esetben pontatlanok voltak.

A második játékrészben a biztos előny tudatában kicsit visszavett a tempóból az ÉRD, hiszen szombaton kulcsfontosságú rangadón fogadja az ÉRD Arénában az FTC-Rail Cargo Hungariát 16 órakor. Ez meg is látszott a mérkőzésen, hiszen Barján Bianka mindkét átlövőposzton is lehetőséget kapott, ahogy Vajda Luca is, s Julia Havronyina és MireyaGonzález szélsőként is szerepelt.

A 40. percben Fekete Bozsana góljával vezetett az ÉRD 20–10-re, ám ez után zárkózott a Kisvárda, többször is hat gólra, végül a 28–22-es érdi sikerrel végződő végeredményt Barján Bianka állította be.

„Boldog vagyok, hogy nyertünk és megszereztük a két pontot. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jól kezdtünk és jó volt, hogy mindenki tudott játszani, hozzá tudott tenni és így is meg tudtuk nyerni a mérkőzést, de arra nem vagyok büszke, hogy a második félidőben felengedtünk. A Kisvárda jól küzdött, gratulálok neki.” – értékelt a mérkőzés után az ötgólos Klivinyi Kinga.

Az ÉRD könnyed győzelmet aratott, s készül a szombati Fradi elleni mérkőzésre.

 

Női kézilabda NB I, 3. forduló:
Kisvárda Master Good SE–ÉRD 22–28 (6–15)
Kisvárda, 600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi
KKC: Dzsukeva – Vukojevic, Dmitrovics 6, Kucherova 5 (1), Szabó V., Umanec 3, Rocha 2.
Csere: Puscas (kapus), Smid, Bízik B., Lévai, Gedroit 4 (1), Mihovics, Tarjányi 1, Héjjas 1, Gidai.
Edző: Kovács Péter
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 7 (3), Havronyina 3, A. Bulatovics 1, Kisfaludy, Klivinyi 5, Araújo 3.
Csere: Gridnyeva, Győri (kapus), Signaté, Szabó L. 2 (2), Barján 2, M. González 3, Gulyás, Vajda, Fekete B. 2
Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–3. 20. p.: 4–10. 25. p.: 5–13. 36. p.: 8–18. 45. p.: 14–20. 53. p.: 18–26.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 7/5

 

Mestermérleg:

Kovács Péter: – Érthetően én nem örülök annyira, mint ellenfelünk edzője és játékosai, de megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Nekünk még túl nagy falat az ÉRD. Az első félidőben nagyon sokat hibáztunk, idegesek voltunk. Meglepetés nincs, ellenfelünk játékosai gyorsabbak, precízebbek, jobb játékosok, mi pedig ami hibát el lehet követni, azt mind elkövettük. A második félidő már csak statisztika, amellett, hogy az emberben van egy jó érzés, hogy nyert egy félidőt.

Szabó Edina: – Nagyon örülünk a győzelemnek. Gratulálok a csapatomnak , fontos volt a két pont, hiszen a Kisvárda deklaráltan oda szeretne tartozni a középmezőnybe. Otthon ez egy erős csapat, ezért nem is bíztuk a véletlenre, erősen kezdtünk, pontosan, jól játszottak a játékosaink, aztán lehetőséget adtam azoknak, akik addig nem kaptak lehetőséget. Továbbra is voltak jó momentumok a játékunkban, de az ellenfél végig nagyon küzdött, ehhez gratulálok is nekik. Sikerült azt a kevés gólt sokra fordítani. A két pont nem forgott veszélyben, elégedett lehetek a csapatommal.

Fotó: handballerd.hu

Címkék