Már szombaton döntést kell hoznunk!

Nézzük meg az Érdi VSE labdarúgó csapatának esetleges kilencedik győzelmét az NB III Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában a Tatabánya FC ellen, vagy nézzük meg az ÉRD női kézilabda csapatának FTC elleni rangadóját a bajnokság negyedik körében? A labdarúgók 15 órától, a kézisek 16 órától kezdenek, így nehéz a döntés, a választ pedig valahol az osztódásnál kellene keresnünk…

Hasonló tartalmaink:

 

KÉZILABDA

Két rangadót is tartanak a hétvégén a női kézilabda NB I-ben a térségben. A tavalyi bajnokság harmadik helyezettje fogadja a másodikat, avagy ÉRD–FTC Rail Cargo Hungaria. A hét közben Szabó Edina együttese Kisvárdán aratott könnyed, 28–22-es győzelmet, a vezetőedző pedig több kulcsjátékosát pihentetni tudta – gondolva a hétvégi rangadóra. Eközben az FTC a másik újonc otthonában, Kispesten nyert 43–19-re.
Az eddigi három forduló alatt az ÉRD a Siófokot, a Vácot és a Kisvárdát győzte le magabiztosan, míg a zöld-fehérek hiába vezettek a szünetben egy góllal a Győr vendégeként, végül csúfos 28–19-es vereséget szenvedtek, emellett a Budaörsöt és a Kispestet győzte le Elek Gábor csapata.
Sok helyen lehetett olvasni az elmúlt napokban a hétvége rangadójával kapcsolatban, hogy ha valamikor meg lehet fogni a Fradit, az most van, hiszen a két győzelmét nála gyengébb játékerőt képviselő csapat ellen aratta, s Zácsik Szandra hosszú időre kidőlt, Kovacsics Anikó pedig nemrég kisebb sérülést szenvedett, a Győr ellen játszott, viszont a hétközi fordulóban nem kapott lehetőséget.
A 16 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti, a mérkőzést a Bíró Ádám, Kiss Olivér páros vezeti.

 

Az utánpótlás csapatok közül az ÉRD junior gárdája 13, az ifjúsági együttese 11 órakor játszik szombaton az FTC fiataljai ellen.

Az ÉRD további csapatai közül a Kovács László régió B-csoportjában szereplő U13-as gárdái Szentendrén vendégeskednek. Az ÉRD 2003 10 órakor a Budakalászi SC-vel, 13 órától pedig a Budai Farkasokkal méri össze erejét. Az ÉRD 2004 11-kor kezd a Budai Farkasokkal, majd a házigazda Szentendrei NKE ellen zár 14 órától.

A Budapesti Felnőtt bajnokságban szereplő ÉRD II szombaton 15.15-től játszik a Kőbánya SC otthonában.

 

A hétvége alsóházi rangadóját pedig Budaörsön rendezik. Azt követően, hogy hét közben 30–30-as döntetlent játszott Mihály Attila  csapata az MTK Budapest otthonában, most megszerezheti első győzelmét is a gárda, miután a pont nélkül álló Békéscsabai ENKSE-t fogadja vasárnap 18 órától a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban.

A budaörsi fiatalok vasárnap 16 (junior) és 14 (ifjúsági) órától játszanak a viharsarki korosztályos csapattal.

 

Október 1., szombat:
NB I, felnőtt, 4. forduló, ÉRD Aréna: 16.00 ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungária (tv: M4 Sport)
NB I, junior, 4. forduló: 13.00 ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungária
NB I, ifjúsági, 4. forduló: 11.00 ÉRD–FTC-Rail Cargo Hungária
Budapesti Felnőtt, 3. forduló, Emszt Kálmánné Sportcsarnok: 15.15 Kőbánya SC–ÉRD II
U13 Kovács László régió, B-csoport, Szentendre: 10:00 Budakalászi SC–ÉRD 2003; 11:00 Budai Farkasok KK–ÉRD 2004; 13:00 ÉRD 2003–Budai Farkasok KK; 14:00 Szentendrei NKE–ÉRD 2004

 

Október 2., vasárnap:
NB I, felnőtt, 4. forduló, BVUSS: 18.00 Budaörs–Békéscsabai ENKSE
NB I, junior, 4. forduló: 16.00 Budaörs–Békéscsabai ENKSE
NB I, ifjúsági, 4. forduló: 14.00 Budaörs–Békéscsabai ENKSE

 

LABDARÚGÁS

Meglesz a kilencedik? Meglesz a kilencedik! Limperger Zsolt csapata újabb sikerre készül. Az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportját százszázalékos mérleggel, 23 lőtt és 6 kapott góllal vezeti, hazai pályán csupán egy gólt kapott a gárda, a Kaposvár elleni rangadón zörgették meg Kertész Ferenc kapuját, emellett az érdiek 13 gólt lőttek. A Tatabánya FC súlyos gondokkal küzd, egyrészt a tavalyi tulajdonosváltás után a keret a szezon közben alaposan megerősödött légiósokkal, ám még a szezon közben távozott a vezetőedző, Giordano Bruno és több játékos is, majd Várhidi Péter, korábbi szövetségi kapitány vette át a csapatot, de azóta ő is távozott, s a klubnak vele és játékosokkal szemben is tartozása van. A komárom-esztergomi csapat a bajnokságban csupán egy meccset tudott nyerni, a Sárvár FC otthonában győzött a negyedik körben, de három döntetlen mellett további négy vereség áll neve mellett, közte a Kaposváron kapott 7–0-s zakó.

Az Érdi VSE-n kívül csak a Középcsoportban szereplő Szigetszentmiklósi TK hibátlan az első három osztály öt pontvadászatában (NB I, NB II és az NB III három csoportja), igaz a korábbi diósdi edző, Csurka Zoltán csapata nem nyolc, hanem csak hét mérkőzést játszott idáig.

Ha már Diósd, Nahóczky Attila csapata nehéz találkozóra készül, hiszen a tabella harmadik helyén álló Csornai SE-hez látogat szombaton 15 órától. A szomszédvári együttes 13. a tabellán.

A Merkantil Bank Liga NB II-ben a Budaörs hatpontos meccsre készül, hiszen vasárnap 15 órától a tabellán egy hellyel (14.) előtte álló Dorogi FC otthonában vendégeskedik, igaz Miskei Attila együttesének nagy lökést adhat, hogy a 11., legutóbbi fordulóban hazai pályán, Csákváron legyőzték az addigi éllovas Nyíregyháza Spartacust.

A Pest megyei első osztályban érdekelt Százhalombattai LK a négy korábbi érdivel (Patkó György, Kovács Béla, Takács Máté és Héray László) felálló Taksony SE-hez látogat, amelyet nemrég az Érdi VSE a Magyar Kupában 6–0-ra intézett el. A találkozót szombaton 15 órától rendezik.

A Törökbálinti TC is tovább menetelhet. A Pest megyei 2. osztályban hét meccs után hét győzelemmel álló TTC tovább folytathatja remek szériáját, miután Lipők András csapata a kilencedik helyezett Alsónémedi SE otthonában kezd vasárnap 15 órától a megye II délnyugati csoportjának nyolcadik fordulójában.

A legalsóbb osztályban, a Pest Megyei harmadosztályban a délnyugati csoport ismét nem marad térségi rangadó nélkül, hiszen az Érdi VSE második csapata a Dunafüred-Százhalombattát látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen vasárnap 15 órától. A Diósdi TC vasárnap 14.30-tól fogadja a Bugyi SE második csapatát, míg a Sóskút SKE a Dunavarsányi TE II, a Tárnok KSK pedig a Szigetbecse SE otthonában lép pályára egyaránt vasárnap 15 órától.

 

A Pest megyei női bajnokság nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE szombaton 10 órától a Halásztelek FC otthonában játszik a szezon harmadik fordulójában.

Az U19-es korosztályban az NB III középnyugati csoportjában az Érdi VSE Szigetszentmiklóson 11 órakor kezd, míg a Diósd a Dunaharaszti MTK-t, a Százhalombattai VUK SE pedig a Taksony SE-t fogadja szombaton 12 órakor.

Az U17-es bajnokságban az Érdi VSE 9 órakor kezd ugyancsak Szigetszentmiklóson, a Diósd 10 órakor, a Százhalombattai VUK SE pedig 14 órakor játszik.

Az U15-ös NB II-es bajnokság középnyugati csoportjában az Érdi VSE vasárnap 12 órától játszik a Törökbálint ellen, a Budaörs szombaton 12, a Diósd 13 órakor játszik a Budakeszi LA és a Budafoki LC otthonában. Az U14-es bajnokságban ugyanezen csapatok két órával korábban játszanak egymással.

 

Október 1., szombat:
NB III, Nyugati csoport, 9. forduló: 15.00 Érdi VSE–Tatabánya FC; Csornai SE–Diósd
Pest megyei 1. osztály, 8. forduló: 15.00 Taksony SE–Százhalombattai LK
Pest megyei női bajnokság, 3. forduló: 10.00 Halásztelek FC–Érdi VSE; 12.00 Törökbálinti LASE–Tárnok KSK
U15, NB II, Középnyugati csoport, 6. forduló: 12.00 Budakeszi LA–Budaörs; 13.00 Budafoki LC–Diósd
U14, NB II, Középnyugati csoport, 6. forduló: 10.00 Budakeszi LA–Budaörs; 11.00 Budafoki LC–Diósd

 

Október 2., vasárnap:
Merkantil Bank Liga NB II, 12. forduló: 15.00 Dorogi FC–Budaörs
Pest megyei 2. osztály, déli csoport 8. forduló: 15.00 Alsónémedi SE–Törökbálinti TC
Pest megyei 3. osztály, délnyugati csoport, 6. forduló: 14.30 Diósdi TC–Bugyi SE II; 15.00 Érdi VSE II–Dunafüred-Százhalombatta; 15.00 Dunavarsányi TE II–Sóskút SKE; 15.00 Szigetbecse SE–Tárnok KSK
U19, NB III, Középnyugati csoport, 6. forduló: 11.00 Szigetszentmiklós–Érdi VSE; 12.00 Diósd–Dunaharaszti MTK; 12.00 Százhalombattai VUK SE–Taksony SE
U17, NB III, Középnyugati csoport, 6. forduló: 9.00 Szigetszentmiklós–Érdi VSE; 10.00 Diósd–Dunaharaszti MTK; 14.00 Százhalombattai VUK SE–Taksony SE
U15, NB II, Középnyugati csoport, 6. forduló: 12.00 Érdi VSE–Törökbálint
U14, NB II, Középnyugati csoport, 6. forduló: 10.00 Érdi VSE–Törökbálint
RÖPLABDA

Nyíregyházán kezdi meg szereplését az Országos Serdülő Bajnokságban a Delta RSE Érd korosztályos gárdája. A röplabdacsapat korosztályos gárdája múlt hétvégén hazai környezetben rendezett felkészülési tornát, ahol harmadik helyen végzett, mivel a résztvevő csapatok körbeverték egymást. A serdülők az OSB-t a KESI csapata ellen kezdik meg szombaton 11.30-tól.

 

FUTÁS

Testmozgás, adakozás, szórakozás – ezzel a három szóval lehetne jellemezni a Fészek Gyermekvédő Egyesület jótékonysági futását, amelyet másodszor rendeznek meg hétvégén, a Gyermekek Átmeneti Otthona javára. Szombaton délelőtt 10 és délután 2 óra között az érdi gáton futnak majd a segíteni szándékozók, a termál fürdő parkolójában felállított színpadon pedig egymást váltják a fellépők; érdi és környékbeli tánccsoportok, sportklubok. A jótékonysági futás mellé állt a város is – mondta el Biri Imre szervező.
A jótékonysági futással nemcsak az adakozás a cél, hanem szeretnék felhívni a figyelmet az egyesületre, amely egy 14 férőhelyes átmeneti gyermekotthont működtet Érden.

Részletek itt!

Címkék