Megszakadt az Érdi VSE sikersorozata

Elszenvedte első vereségét az Érdi VSE az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A Nyugati csoport 9. fordulójában a Tatabánya tudott nyerni Érden.

Hasonló tartalmaink:

Egyszer minden sorozat véget ér. Sajnos az érdi labdarúgók ezen a hétvégén szembesültek ezzel, miután hazai környezetben maradtak alul a Tatabánya FC-vel szemben. Az eddig hibátlan mérleggel rendelkező – 8 mérkőzés/8 győzelem – érdi alakulat újabb sikerre készült a mostanáig igen gyengén muzsikáló vendégek ellen – mindössze egy győzelem nyolc forduló alatt -, az ünneplés azonban elmaradt. Bár voltak helyzetei a hazai csapatnak a szombati összecsapáson, mégsem tudta ráerőltetni akaratát a tatabányaiakra, s megszerezni az újabb bajnoki pontokat.

Az első komolyabb helyzetre a 14. percig kellet várni, amikor a vendégek kapusának sárga lapot érő megmozdulása után Melczer Vilmos helyezett nem sokkal a bal felső fölé, szabadrúgásból.

A 38. percben megrezdült a hazai háló: érvénytelen találatot ért el a Tatabánya FC. Nem sokkal később az érdi színekben futballozó Kelemen Patrik próbálkozott húsz méterről, de erős lövését az ellenfél kapusa, Szatmári Zoltán Attila kiöklözte.

0-0-s első játékrészt követően a második elején Kertész Ferencnek kellett résen lennie és védenie, majd ezután a vendéglátók támadószekciója alakított ki egy ígéretes lehetőséget, ám a kapura szánt lövés célt tévesztett.

A 60. percben a hazai Pintér Nikolasz becserélése néhány másodpercen belül majdnem meghozta a várva várt gólt, de pár centivel a kapu mellé ment a labda.

A 80. percben érkezett a hidegzuhany a Limperger-tanítványoknak, no meg a kilátogató szurkolóknak. Az érdi védelem hibájából Katona Attila talált a kapuba, megszerezve a tatabányaiak vezetését (0-1).

A lefújás előtti pillanatokban még egalizálhatott volna az Érdi VSE, de ahogy a korábbi megoldási kísérletek, úgy ez is kimaradt.

A mostani fiaskó ellenére továbbra is éllovas az Érd huszonnégy pontjával az NB III Nyugati csoportjában, míg a tatabányaiak egy helyet javítva tizenharmadikok, kilenc ponttal.

NB III, Nyugati csoport, 9. forduló:

Érdi VSE – Tatabánya FC 0-1 (0-0)

Érd, 250 néző. Vezette: Jakab (Legeza, Molnár)

Érdi VSE: Kertész – Honti, Bozsoki, Csiszár, Németh G. – Kónya (Pallagi, 84.), Csizmadia, Melczer – Tárkányi (Palásthy, 46.), Balázsovics (Pintér, 60.), Kelemen. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gól: Katona A. (80.)

Tatabánya FC: Szatmári – Gaszner, Katona A., Krupánszki, Katona K. – Farkas, Huszárik, Kiss K. (Velkey, 91.), Soltész, Rebők (Klausz, 84.p.) – Kiss B. (Pump, 88.) Asszisztens edző: P. Nagy László.

Mestermérleg:

P. Nagy László (asszisztens edző, Tatabánya FC): “Sajnálom, hogy pont mi szakítottuk meg az Érd nagyszerű sorozatát, de ez a játék pontokra megy, nekünk pedig nagyon nagy szükségünk volt rájuk. Talán nagyobb is, mint a hazaiaknak. Nagyon jó csapatot tudtunk legyőzni egy pici szerencsével, de azt gondolom, összességében megérdemelten.”

Limperger Zsolt (vezetőedző, Érdi VSE): “Nagyon görcsösnek láttam a csapatot és nem tudom, hogy ez az erős kényszer miatt volt-e, vagy esetleg más oka van. Bízom benne, hogy ezt az időszakot át tudjuk vészelni. A következő hétvégén egy jóval nehezebb mérkőzés vár ránk, úgyhogy bízom benne, hogy vissza tudjuk hozni azt, amit ma elhullajtottunk.”

 

Címkék