Solymos Tónival ünnepeltek a szépkorúak

Az Ófalusi Óvoda műsorral, az Idősügyi Tanács egy szál rózsával és a 70-es évek slágereivel köszöntötte településünk nyugdíjasait az idősek világnapja alkalmából. Mindennap köszönet illeti az időseket mindazért, amit megtettek, mert jó példát mutattak a mostani nemzedéknek – fogalmazott ünnepi beszédében T. Mészáros András polgármester.

Hasonló tartalmaink:

Mint már sokéves hagyomány, a múlt pénteken is városi ünnepséget rendeztek a Szepes Gyula Művelődési Központban a szépkorúaknak, hogy kifejezzék hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket mindazok iránt, akik a munkában eltöltött hosszú évek után, közöttünk élik nyugdíjas éveiket. „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.” – idézte Sütő András gondolatát a teltházas rendezvény ünnepeltjeit köszöntve a műsorvezető, Gárdos Attila.

Elsőként az ófalusi óvodásoknak sikerült fellépésükkel mosolyt csalni az idősek arcára. Az általuk elmondott versekből kiderült, hogy „a nagymamának sok keze van, a nagyapák karján pedig, mint a bimbók, úgy ülnek az unokák”. A kicsinyek Pócsiné Sivák Erzsébet óvodavezető közreműködésével mutatták be műsorukat, majd Kodáné Berna Katalin, a Kende utcai Napfény Otthon vezetője Túrmezei Erzsébet versével üzente, hogy „a legfőbb művészet derűs szívvel megöregedni.”

Ezt követően T. Mészáros András polgármester köszöntötte városunk nyugdíjasait. Azzal kezdte, hogy az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, ám az európai kultúrkörben az időseknek mindig is megvolt a tisztelete. Emlékezzünk a Szentírás ötödik parancsolatára: „Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy ezen a földön, amit az Úr, a te Istened adott néked” Ez a több ezer éves parancsolat a mi köreinkben is már nagyon régen megfogalmazódott. A mostani nyugdíjasok munkája, áldozatkészsége, szeretete pedig lehetővé tette, hogy békében és nyugalomban élhetünk. Ők azok, akik mindent megtettek a családért, a városért, a hazáért – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: kevés, ha mindezt csak egyszer köszönjük meg az éveben, időseinkre mindennap oda kell figyelnünk! Mindennap köszönet illeti őket azért, ami megtettek, mert példát mutattak a mostani nemzedéknek.

A rendezvény fénypontjaként Solymos Tóni az idén 50. évfordulóját ünneplő Expressz együttes két tagjával szórakoztatta a szépkorúakat. Egymás után hangzottak el a 70-es évek slágerei, s nem akadt a nézők soraiban olyan, aki ne ismerte és énekelte volna velük együtt a jól ismert dalok refrénjét. A kétszeri ráadást is kikövetelő vastapsból és a sugárzó arcokból ítélve, a résztvevők zöme osztotta Paulovits Tiborné Edit véleményét, aki azt mondta lapunknak: számára ez volt a legszebb idősek napi rendezvény! Nagyon örültek az ovisok műsorának is, de Solymos Tóni az Expressz együttes slágereivel telitalálat volt! Meggyőződése, hogy ahogy neki, másoknak is szép emlékei fűződnek e dalokhoz. Nagyszerű volt élőben újra hallani és énekelni e régi slágereket, lélekben egy kicsit „visszafiatalodni” – mondta Paulovitsné.

Ezen a rendezvényen hirdették ki az Idősügyi Tanács által kiírt novellapályázat eredményét, amelyre négyen jelentkeztek. A zsűri Smidt Györgyi pályamunkáját ítélte kiemelkedőnek, s 10 ezer forintos könyvutalvánnyal díjazta. Oklevele kapott Domján Károlyné, Bíró János és Gyöpös József.

Bálint Edit – Érdi Újság

Címkék