Vasárnap mindent eldöntő meccs!
Vasárnap mindent eldöntő meccs!

A 2017-es azeri-grúz közös rendezésű női röplabda Európa-bajnokságra való kijutás utolsó állomásához érkezett a magyar válogatott. Jan de Brandt lányai a Piatra Neamt-i odavágón 3:0-s vereséget szenvedtek, ám a remény él és a vasárnapi ÉRD Arénában rendezett visszavágón kiharcolhatják a kontinensviadalra való kvalifikációt.

Hasonló tartalmaink:

„Az év mérkőzése lesz” – kezdte a sajtótájékoztatót Karádi Zoltán, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) sajtófőnöke.

„Ez hazai pálya, immár három éve játszunk, edzünk és készülünk Érden. Nagyon pozitív minden, a kézilabdásokkal is nagyon jó összhangban vagyunk. Szeretünk az ÉRD Arénában játszani. A tavalyi Európa-ligán szép számmal el tudtak jönni szurkolók és jó hangulatot csináltak a csarnokban. Ez különösen pozitív, szeretnénk hasonló bravúrokat elérni most a románok ellen.” – fogalmazott a csapatkapitány, a 84-szeres válogatott Liliom Rita.

Az Európa-bajnokságra való kijutáshoz a magyaroknak 3:0-ra vagy 3:1-re kell nyerniük, hiszen a röplabda szabályai szerint ezekért a győzelmekért három pont jár a győztesnek és nulla a vesztesnek, míg 3:2-es magyar győzelem esetén a mieink csak két pontot, a románok pedig egyet gyűjtenek. A 3:0-s vagy 3:1-es magyar győzelem esetén úgy nevezett aranyszett következik, amelyben az a csapat nyer, amely előbb eléri a tizenöt győztes pontot, illetve ha ekkor nincs két pont a csapatok között, akkor addig tart a meccs, amíg valamelyik fél kettővel nem vezet. Ha a románok bármilyen arányban nyernek, akkor ők jutnak ki az Eb-re.

„Kaptunk két szabadnapot a szövetségi kapitánytól, ma kezdjük el újra a munkát. Vasárnapig két fizikai edzés lesz Darabos Balázzsal, a többi edzés a röplabdázásra fókuszál. Gondolom taktikailag fogunk jobban felkészülni a román válogatottra. Tudjuk, hogy mik a gyenge pontjaik és az erősségeik. Próbáljuk kijavítani a hibáinkat.” – fogalmazott Kötél Zsanett, akinek francia másodosztályú klubja, az Amiens két hete csődöt jelentett, így a magyar válogatott feladónak új csapat után kell néznie.

„Egyelőre a vasárnapi meccsre szeretnék koncentrálni, addig innen úgy sem tudok intézkedni. Utána belevetem magam a csapatkeresésbe, a jövőm építésébe.” – jegyezte meg a feladó.

„Elég kemény mérkőzés volt, a románok keményen előjöttek, saját teremben, saját nézőközönséggel, akik elég hangosan szurkoltak egész meccsen, ez nagy előny volt számukra. Szerintem az egyik legjobb játékukat mutatták ők, viszonylag kevés hibával, de ezt a meccset fel lehet arra használni, hogy tanuljunk.” – tekintett vissza a romániai mérkőzésre Nagy Eszter.

„Egy tüzet elindít bennünk, hogy hétvégén saját otthonunkban sokkal többet tudjunk hozni. Reméljük, hogy sokan szorítanak nekünk.” – tette hozzá a center.

„Mindenképp jobb nekünk, mert aranyszetten múlik a kijutás és sokkal jobb hazai környezetben kivívni azt.” – válaszolta kérdésünkre Liliom Rita, azzal kapcsolatban, hogy szerencsésebb-e a mostani lebonyolítás, azaz, hogy a magyarok játsszák a második mérkőzést hazai pályán.

„Bízom benne, hogy újból felrobban az ÉRD Aréna. Örömmel vettük, hogy a Magyar Röplabda Szövetség és a magyar röplabdás világ otthonának tekinti Érdet, az ÉRD Arénát, épp ezért arra bíztatunk minden érdit, hogy jöjjön el, hiszen egy nagyon látványos, szép sport és bízunk benne, hogy kiszurkoljuk a továbbjutást.” – mondta el Simó Károly, Érd alpolgármestere.

„Kilenc éve kezdtük el Érden a röplabdázást teljesen nulláról. A válogatott harmadik éve itt készül a nemzetközi megmérettetésekre és egy olyan mintát, példát tud adni a Delta RSE Érd játékosainak, amit más városokban az NB I-es csapatok tudnak megadni.” – mondta Dömötör László, a Delta RSE Érd elnöke, az MRSZ elnökségi tagja, aki megjegyezte, hogy mint idáig, ezúttal is az egyesület utánpótlás játékosai lesznek a mérkőzés labdaszedői, pályatörlői. A klubelnök egyébiránt kiemelte, hogy az Eb-selejtező második köre után a játékvezetőktől a segítők külön elismerést kaptak.

A Magyarország–Románia női röplabda Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzést október 9-én, vasárnap tartják 18 órától az ÉRD Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Címkék