Kiütés a rangadón

Amikor a listavezető fogadja a tabella második helyezettjét, az mindenképpen rangadó, s ez igaz volt az Érdi VSE Csornai SE elleni mérkőzésére is, hiszen az NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójában Limperger Zsolt együttese hazai pályán lépett pályára a második ellen.

Hasonló tartalmaink:

Csak egy helyen változtatott a jól bevált kezdőjén Limperger Zsolt, azt is kényszerből, hiszen Csizmadia Zoltán az előző fordulóban, a Tatabánya elleni meccs végén egy ütközésnél eltörte a kezét, így a középpályás hetekre kidőlt, helyét Pallagi Botond vette át.

Az érdiek szempontjából álom-, a csornaiak szemszögéből rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, hiszen alighogy elfoglalták megszokott helyeiket a hazai szurkolók, már pattanhattak is fel, mivel a második percben Babics Zsolt 30 méterről adott haza egy labdát, amelyet Sánta András, kapus nem tudott lekezelni, így a labda becsorgott a vendég kapuba (1–0).

Az korai vezetés miatt nem kapkodtak az érdiek, szépen, okosan járatták a labdát, s ugyan gyakran tűnt úgy, hogy a Csorna akarata érvényesül, hiszen többet támadott, valójában az érdiek minden vendég lehetőséget még csírájában elfojtottak.

Az első ígeretes akcióra húsz percet kellett várni, az egyébként ballábas Melczer Vilmos jobbal, húsz méterről adott le egy löketet, ám ezúttal Sánta András nem bizonytalankodott.

A mezőnyjáték ritkán hozott gólszerzési lehetőséget, aztán a 36. percben Babics Zsolt megkapta második sárga lapját, miután a kapura törő Kelemen Patrikot buktatta a tizenhatos jobb sarkánál. Annyi biztos, hogy fekete napként kerül be Babics Zsolt naptárába a mai, hiszen 36 perc alatt két sárga lapot kapott és öngólt vétett (hiszen az MLSZ neki adta a gólt.

Az is sokat elmond a csornai „támadójátékról”, hogy a vendégek szinte veszélyesebbek voltak a saját kapujukra, mint az ellenfelükére, mivel egy bedobás után a csornai védő saját kapuja felé bólintott, de Sánta ezt szögletre tornázta.

A szünetben maradt a megnyugtató egygólos érdi előny, majd a második játékrészben három perc elteltével ismét Melczer növelhette volna kettőre az érdi előnyt, ám sistergős bombáját bravúrral védte a vendég kapus.

A hazai kapu előtt Kertész Ferencnek nem akadt sok dolga, mégis volt egy kulcsfontosságú védése, amikor a 60. percben a vendégek támadójának fejesét a gólvonalról ütötte ki.

A 67. percben Tárkányi Gergő loholt a csornai kapura, de szólója után nem maradt elég ereje egy nagy lövésre, próbálkozását védte Sánta.

Aztán Melczer Vilmos újra lecsapott, 16 méterről varázsolt jobbal (mint említettük, ő ballábas) egy gyönyörű lövést a kapu felső sarkába, és mindkét kapufát (a jobbat és a balt) érintve került a hálóba.

Az eseménytelen végjáték után a csereként beálló Pintér Nikola is eredményes volt, amikor Németh Gábortól kapott remek labdát, s félollóból, húszról lőtt a vendégek kapujába a 91. percben.

Összességében a meccset uralva szerezte meg kilencedik győzelmét az Érdi VSE, s visszaállította ötpontos előnyét a tabellán.

 

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
Érdi VSE–Csornai SE 3–0 (1–0)

Érd, 250 néző. Vezette: Lovas (Szvetnyik, Sebestyén)

Érdi VSE: Kertész – Honti, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kónya B., Pallagi, Melczer – Balázsovics (Gyurácz B., 68. p.), Tárkányi (Korozmán N., 82. p.), Kelemen P. (Pintér N., 78. p.)
Edző: Limperger Zsolt

Csornai SE: Sánta – Nagy Sz., Kerékgyártó (Litresics, 61. p.), Császár A., Babics – Füredi, Simon A. (Serfőző, 61. p.), Czikós, Czanik (Folmer, 77. p.) – Weitner, Kelemen M.
Edző: Hannich Péter

Gólszerzők: Babics (öngól, 3. perc), Melczer (72. p.), Pintér N. (91. p.)

MESTERMÉRLEG

Limperger Zsolt: Ha valaki megnézi az eredményt és azt mondja, hogy hú, ez három null, akkor ez sima volt. Nagyban befolyásolta a mérkőzést az ellenfél kapusának szerencsétlen gólja, mozdulata. Mi azt tudtuk játszani, amit valójában tudunk. A második félidőben a gyors játékosainkat olyan helyzetbe tudtuk hozni, amelyekből nagy lehetőségek alakultak ki. Nem szabad hátradőlnünk, nincsen könnyű meccs, megyünk Veszprémbe, de az sem lesz ott egyszerű meccs.

Hannich Péter: Játékvezetői szempontból nagyon furcsa mérkőzés volt, mert csak úgy tudom értékelni ezt a mérkőzést. Azt gondoltam, hogy mivel kiemelt fontosságú mérkőzés volt és a játékvezetői bizottság NB II-es játékvezetőt küldött – ha jól tudom – Bács-Kiskun megyéből, sajnos maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket ez a játékvezetés, sikerült megoldani neki, hogy teljes mértékben hazai pályát fújt. Az első pillanattól kezdve lehetett érezni, hogy nincs sok lehetőségünk a meccs megnyerésére – bár megtettünk érte mindent. Az első, szerencsétlenül kapott gól meghatározta a meccset, aztán két tizenegyesszituációt nem fújt be a játékvezető. A második félidőben volt lehetőségünk az egyenlítésre, majd az Érd rúgott egy csodálatos gólt, innentől kezdve eldőlt a mérkőzés. A mai mérkőzés nem tükrözi a két csapat közti különbséget.

Fotó: freeimages.com

Címkék