Fontos hét előtt

Nem lesz egyszerű hete az ÉRD női kézilabda csapatának, hiszen alighogy visszatérnek a válogatott játékosok, Szabó Edina együttese máris gőzerővel készül a szerdai Debrecen elleni idegenbeli, majd a vasárnapi Issy Paris elleni hazai mérkőzésre.

Hasonló tartalmaink:

Egészen jó válogatott hét után vannak az ÉRD játékosai, hiszen a magyar válogatottban hárman is részt vettek Kim Rasmussen első felkészülési hetén, hiszen Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga is ott volt a siófoki „edzőtáborban”, sőt, időközben a sérülés miatt kieső Mészáros Rea helyére még egy érdi kapott meghívást Szabó Laura személyében. A szombati nyilvános mérkőzésen Kisfaludy Anett két gólt szerzett a 32–22-es magyar győzelemmel záródó Szlovénia elleni meccsen, míg Klivinyi Kinga nem lépett pályára, a beállót pedig nem nevezte a meccskeretbe a kapitány.

A vasárnapi, nem nyilvános mérkőzésen aztán már mindenki játéklehetőséghez jutott, így Szabó Laura nem hivatalosan már debütált a magyar felnőtt válogatottban, ám ez a meccs „speciális” szabályokkal zajlott, hiszen nem két harmincperces félidőből, hanem három huszonötperces harmadból állt. Az elsőt 13–13-mal zárták a felek, a másodikban már néggyel elléptek a mieink, végül az utolsó játékrészt nyolccal megnyerték a magyarok, akik összességében 40–28-ra győztek.

A csapatkapitány, Katarina Krpezs-Slezákkal az élen a szerb nemzeti együttes tornagyőzelemmel készült a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra. Déli szomszédaink nyitásként legyőzték a román válogatottat, majd a holland A-válogatottól 31–29-re kikaptak, ám a holland B-gárdát az eindhoveni torna záró napján négy góllal, 28–24-re verték, így megnyerték a négyes tornát. Az érdi jobbszélső a három meccsen huszonnégyszer volt eredményes, amellyel a háromnapos felkészülés legeredményesebb játékosának bizonyult.

A spanyol válogatottba kapott behívót Mireya González, aki hazája csapatával a németországi Lingenben játszott két felkészülési meccset a németekkel. A pénteki első találkozón a spanyoloknak nem volt sok esélyük, a házigazda 17–10-es félidő után 32–18-ra nyert, ám a vasárnapi visszavágó teljesen más eredményt hozott. A szünetben már hárommal mentek a spanyolok, ezt meg is tartották és 27–24-re nyertek. Az érdi jobbátlövő hatszor zörgette meg a németek hálóját a két meccs során.

Az ÉRD szerdán a szintén az EHF-kupában szereplő DVSC-TVP otthonában lép pályára 20.30-tól (a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti), majd október 16-án, vasárnap hazai pályán kezdi meg szereplését a nemzetközi porondon, miután 15.30-kor fogadja a francia Issy Paris Hand együttesét, amely ellen tavaly kiesett a Kupagyőztesek Európa Kupájából. Az EHF-Kupa harmadik körében visszavágóját egy héttel később tartják Párizsban.

Az ÉRD utánpótlás és amatőr csapatai is jó hétvégét tudhatnak maguk mögött. A Budapesti női bajnokságban szereplő ÉRD II felnőtt gárdája a szünetben még 13–10-es hátrányban volt a Gödöllői KC-val szemben, de Oláhné Balog Tündéék behozták lemaradásukat és végül 23–21-re nyertek.

A Pest megyei női junior bajnokságban szereplő ÉRD nem bírt a listavezető Budaörssel, pedig még a szünetben egy góllal vezettek az érdiek, végül 24–23-ra kikaptak a budaörsi sportcsarnokban.

Az Országos Serdülő Bajnokságban az ÉRD II nem bírt a Dunaújvárosi Kohász KA II-vel, miután hazai pályán 19–16-ra kikapott.

A Kovács László régió C-csoportjában az ÉRD U11-es gárdája két nagy sikernek is örülhetett, a Budaörsöt 14–11-re, a Pilisvörösvári KSK-t 29–0-ra győzték le a százhalombattai városi sportközpontban.

A kisiskolásoknál az U9-es gárda Tápiószentmártonon szerepelt, ahol az Aranyszarvas SE-től 24–2-re kapott ki az együttes, ám a vereséget győzelemmel feledtették, miután a Vecsés SE-t 9–7-re győzték le.

Címkék