Hétből hét

Négy arany- és három ezüstérmet szerzett Szlovákiában az Érdi Spartacus. A birkózók a hetényi Polgármester Kupán szerepeltek hét birkózóval, akik mind dobogóra állhattak.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Spartacus birkózói október 8-án a szlovákiai Hetényben megrendezett Polgármester Kupán vettek részt hét kadet birkózóval. A tíz ország – cseh-, lengyel-, szerb-, ukrán, bosnyák-, román-, moldáv-, szlovák- és magyar – birkózóit felvonultató versenyen az érdi versenyzők kiválóan szerepeltek. Öt súlycsoportban négy arany- és három ezüstérmet szereztek, két döntőben is érdiek küzdöttek az első helyért egymással. A hét fővel, 43 ponttal a csapatok pontversenyében az előkelő negyedik helyet érték el. 63 kilogrammban Berta Mike, 76-ban Végh Richárd, 85-ben Végh Artúr végzett az élen, továbbá 69 kilóban Mezei Patrik csapattársát és testvérét, Mezei Dominikot győzte le a döntőben, míg a 100 kilósoknál Tamás Patrik Varga Dánielt megelőzve szerzett aranyérmet.

Veterán vb-ezüst. Az Érdi Spartacus veterán birkózója, Földesi István második helyen zárt a Lengyelországban rendezett veterán birkózó világbajnokságon, miután a 130 kilósok között szabadfogásban ezüstérmet szerzett. Földesi István a döntőig a török Riza Yildirimet 11–0-ra, majd az olasz Pietro Bortolut 5–0-ra győzte le, ám a fináléban az orosz Zurab Kaszradze nagy falatnak bizonyult és Földesi 10–0-ra kikapott.

Címkék