Ketten rács mögött

Orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán egy 30 éves külföldi állampolgárságú férfi és 25 éves társa ellen.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi nyomozók eredményes felderítését a Készenléti Rendőrség munkatársai segítették.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves férfi eddig ismeretlen módon szerzett meg egy – 2016. október 4-én – érdi parkolóban megtalált külföldi forgalmi rendszámú személyautót, majd azt megpróbálta értékesíteni. A férfi zsebében az elfogásakor a rendőrök megtalálták a jármű indítókulcsát. Az eljárás során az autóról kiderült, hogy Németországban elrendelték a körözését.

A rendőrök ezen kívül 2016. október 4-én Érden egy Olaszországban körözött, lengyel forgalmi rendszámú autót is lefoglaltak, amelyet a 30 éves férfi megszerzett és azt el akarta adni. Azt a magyar forgalmi rendszámú autót, amelyet a 30 éves gyanúsított a 25 éves társával szerzett meg és használt, Luxemburgban körözték.  A személyautót az érdi nyomozók és a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály munkatársai egy hipermarket parkolójában foglalták le 2016. október 4-én.

Ugyanezen a napon foglaltak le a rendőrök egy járművet Százhalombattán, amelyet a gyanú szerint a két férfi ismeretlen módon szerzett meg. A megváltoztatott alvázszámú autót – amelyet a gyanúsítottak értékesíteni próbáltak – az osztrák hatóságok körözték.

A megváltoztatott egyedi azonosító jelű, külföldön körözött és a gyanúsítottak által értékesíteni kívánt autókat a nyomozók lefoglalták. A 30 éves férfit és társát elfogták, előállították az Érdi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

Az illetékes bíróság 2016. október 7-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

police.hu

Címkék