Négy győzelem, három döntetlen

Javítottak a térségi labdarúgó csapatok az előző forduló utáni mérlegükön, akkor öt vereség mellett négy győzelmet tudtak elkönyvelni a felnőtt gárdák, míg ezúttal négy győzelem és három döntetlen jött össze, úgy, hogy az NB III-as Diósd mérkőzése félbeszakadt, az Érdi VSE második csapata pedig szabadnapos volt.

Hasonló tartalmaink:

A válogatott szünet miatt a Budaörs NB II-es csapata nem lépett pályára, legközelebb Csákváron fogadja Miskei Attila csapata a Szeged 2011-Grosics Akadémiát.

Az NB III Nyugati csoportjában rangadót nyert az Érdi VSE, miután Limperger Zsolték az első helyen várták a második Csorna elleni találkozót, ahol végül 3–0-s győzelmet arattak.

„Jól találtam el véletlenül jobbal, örülök neki, de a viccet félretéve úgy éreztem, hogy a játékban mehetett volna jobban is, viszont amikor lövőhelyzetbe kerültem, akkor bátran elvállaltam. Volt egy-két jó lövésem ballal, ez most a jobbra jött ki, jól találtam el.” – fogalmazott a bődületesen nagy gólt szerző Melczer Vilmos, aki a 72. percben tizenhat méterről tekert gyönyörűen a kapu bal felső sarkába, majd a labda mindkét kapufát érintve került a hálóba. A középpályás ezúttal más szerepkörben kapott lehetőséget, mert Csizmadia Zoltán a Tatabánya elleni meccs hajrájában egy ütközésnél eltörte a kezét (ez csak a meccs utáni vizsgálatnál derült ki), így hetekre kidőlt. „A mesterrel beszéltük, gyakoroltuk a csapat taktikáját, amely az előző meccsekhez képest változott, más rendszerben próbáltuk kihozni a labdákat, nekem is más volt a szerepem. Az ellenfél meccs elején szerzett balszerencsés öngólja nagyban befolyásolta a játékot, de azt gondolom, hogy annak a csapatnak van szerencséje, amely tesz érte.”

Részleteket ide kattintva olvashat a mérkőzésről!

A Diósd a másodosztályból kieső FC Ajka otthonában lépett pályára, ám erről egyelőre nincs végeredmény, hiszen hiába támadott folyamatosan az Ajka, és egy büntetőből hiába szerezte meg a vezetést Lőrinczy Attila, majd még a szünet előtt Kovács Gábor növelte kettőre a hazai előnyt, merthogy a második félidőben a hazai térfél megvilágítása nem volt megfelelő, s a 75. percben Kovács Gábor Péter játékvezető félbeszakította a találkozót. A mérkőzés folytatásáról a héten dönt a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága.

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
Érdi VSE–Csornai SE 3–0 (1–0)
Érd, 250 néző. Vezette: Lovas (Szvetnyik, Sebestyén)
Érdi VSE: Kertész – Honti, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kónya B., Pallagi, Melczer – Balázsovics (Gyurácz B., 68. p.), Tárkányi (Korozmán N., 82. p.), Kelemen P. (Pintér N., 78. p.)
Edző: Limperger Zsolt
Csornai SE: Sánta – Nagy Sz., Kerékgyártó (Litresics, 61. p.), Császár A., Babics – Füredi, Simon A. (Serfőző, 61. p.), Czikós, Czanik (Folmer, 77. p.) – Weitner, Kelemen M.
Edző: Hannich Péter
Gólszerzők: Babics (öngól, 3. perc), Melczer (72. p.), Pintér N. (91. p)

FC Ajka–Diósd 2–0 (2–0) – a 75. percben félbeszakadt

A Pest megyei első osztályban a Százhalombattai LK nem bírt az FC Dabas második csapatával. Gálvölgyi István csapata előbb az ötödik, majd a 37. percben is vezetést szerzett, de a vendégek mindkétszer egyenlíteni tudtak. A 2–2-es döntetlennel ötmeccsesre húzódott az SZLK nyeretlenségi sorozata, miután a gárda legutóbb a Kisnémedi elleni találkozón játszott döntetlent, azt megelőzően a Pilisszentivánt győzte le.

Pest megyei 1. osztály, 9. forduló
Százhalombattai LK–FC Dabas II 2–2 (2–2)
Gsz:
Sipos G. A. (5.), Károlyi Cs. (37.), ill. Bukovszki (28.), Huszti Á. (39.)

 

Nem találnak legyőzőre. Megállíthatatlanul menetel a Törökbálinti TC, a Pest megyei másodosztály déli csoportjában szereplő TTC a kilencedik fordulóban sem vesztett pontot, miután honi környezetben 4–0-ra győzte le a Tököl VSK második együttesét. Lipők Andrásék előnye öt pont a tabella élén a Fémalk-Dunavarsány előtt, gólarányuk impozáns: ötven lőtt mellett csak nyolcat kaptak. Igaz, ezúttal a hazaiak a 31. perctől Draxler Ádám kiállítása miatt emberelőnyben játszottak.

Pest megyei 2. osztály, déli csoport, 9. forduló
Törökbálinti TC–Tököl VSK II 4–0 (1–0)
Gsz:
Vattamány (14., 52.), Auer (49.), Fazekas P. A. (67.)

 

Lecsúsztak az élről. Mivel a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának hetedik fordulójában szabadnapos volt az Érdi VSE második csapata, ezért lecsúszott a tabella éléről Molnár László együttese. Erről a Diósdi TC tett, hiszen az eddig még veretlen gárda a Délegyháza KSE idegenbeli 5–1-es legyőzésével lépett az élre. A Sóskút SKE elkapta a fonalat, miután hazai környezetben a Szigetszentmárton KSE-t győzte le 4–1-re. A Tárnok KSK viszont nem bírt a Kiskunlacháza SE-vel, miután csak egy 1–1-es döntetlenre futotta Kaszás Attila csapatának. A Dunafüred-Százhalombatta sem bírt győzni, miután a Dunaharaszti MTK II-vel játszott gól nélküli döntetlent.

Pest megyei 3. osztály, délnyugati csoport, 7. forduló
Tárnok KSK–Kiskunlacháza SE 1–1 (1–0)
Gsz:
Bakó (5.), ill. Teczár (69.)
Délegyháza KSE–Diósdi TC 1–5 (0–1)
Gsz:
Magyar J. K. (85.), ill. Tóth Gergely (39.), Sárkány (65., 70.), Szigeti (75.), Kiss Márk (80.)
Sóskút SKE–Szigetszentmárton KSE 4–1 (3–0)
Gsz:
Bednári (4.), Starzl (19.), Kolonics (21.), Pénzes (52.), ill. Schreiner (66.)
Dunafüred-Százhalombatta–Dunaharaszti MTK II 0–0

Fotó: freeimages.com

Címkék