Ételosztás és tűzifa a rászorulóknak

November 27-től, advent első vasárnapjától egészen az enyhébb, tavaszi idő beköszöntéig minden hétvégén ingyen ételosztással próbálja meg segíteni az arra rászoruló érdieket a Szociális Gondozó Központ illetve a hozzájuk csatlakozó egyházi és civil szervezetek. A több hónapon át zajló karitatív kezdeményezés idén egy tűzifa akcióval is kibővül.

Hasonló tartalmaink:

Minden korábbinál több egyházi gyülekezet, civil szervezet és magánszemély vett részt azon az egyeztetésen, amit kedd délután tartottak az érdi Habilitációs Központban. A résztvevők, a Szociális Gondozó Központ által három éve útjára indított ételosztási akció operatív részleteit beszélték meg.

Mint elhangzott a kezdeményes célja, hogy a korábbi és különböző csoportok által, sokszor egymással párhuzamosan végrehajtott ételosztásokat összehangolják, így is növelve az esélyét annak, hogy minél több rászorulón segíteni tudjanak.

A gyűlésen elmondták, a Habilitációs Központtal már régóta kapcsolatban álló Szent Vitus Alapítvány jóvoltából az ételosztás ebben az évben egy ingyen tüzifa akcióval is kiegészül. Paróczai Zoltánné elárulta, előreláthatóan 20-30 hátrányos helyzetű család részesülhet majd ebből a lehetőségből.

Amíg a tűzifára rászoruló személyeket – többek között – az önkormányzat segítségével a Szociális Gondozó Központ választja ki és értesíti, addig az ingyen ételhez november 27-től egészen március végéig alapvetően bárki hozzájuthat. Az igényeknek persze gátat vet, hogy egy-egy alkalommal 250-300 adag ételre lehet számítani, amit idén az Emma utca 8-as szám alatt osztanak ki vagy – mozgásképtelenség esetén -, szállítanak házhoz.

Címkék