Munkálatok a temetőben és környékén

Közvilágítás kialakítása, biztonságos megközelítés – többek között ezeket a fejlesztéseket tervezi a temető környékén az önkormányzat, miközben a temetőben is zajlanak területrendezési munkálatok. Minderről Simó Károly alpolgármester tájékoztatta az ÉRD Tv-t, aki elmondta, a közbiztonság területén is jelentős előrelépések történtek a területen.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi temető több ütemben lett felújítva. Tavasszal a szóróparcellákat alakítottak ki, amire már évek óta nagy igény mutatkozott, így a városvezetésnek határozott szándéka volt a kivitelezés megvalósítása. A szóróparcella mostanra teljesen elkészült és kiegészült az emlékfalakkal is.

A második ütemben parkosítottak és fasort alakítottak ki. Huszonöt platánfát ültettek a temetőben és kicseréltek ötven tuját az ÉKFI munkatársai.

Míg korábban engedélyezték a gépkocsival történő behajtást az érdi köztemetőbe, július 1-től már jelentősen korlátozták a temetőn belüli autós forgalmat. Ennek megfelelően, gyakorlatilag tilos behajtani az Ercsi úti temetőbe. Az eddigi szabály módosítását a köztemető üzemeltetője, az ÉKFI javasolta, mivel a behajtás általános engedélyezése óta túlságosan megnövekedett a temetőn belüli forgalom és ez gyakran akadályozta a temetkezési szolgáltatók járműveit a munkavégzésben. Emellett az egyirányú forgalom és a temetőn belüli parkolás is gondot okozott az autósoknak. Mostantól kizárólag a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személyeket szállító gépjárműveknek engedélyezik a forgalmat a temető területén. Ezen kívül legfeljebb a súlyos beteget vagy járóképtelen személyt szállító járművek kaphatnak még engedélyt a behajtásra. Az új szabályozás természetesen nem vonatkozik a temetkezési tevékenységhez kapcsolódó járművekre.

Simó Károly alpolgármester elmondta még, hogy hamarosan a közvilágítási problémák is megoldódnak és LED lámpák biztosítják a temető fényét.

Címkék