Kedvező helyzetben
Kedvező helyzetben

Négygólos, 30–26-os előnyből várhatja a francia Issy Paris elleni EHF-Kupa visszavágót az ÉRD női kézilabdacsapata, miután Katarina Krpezs-Slezák tizenkét és Klivinyi Kinga nyolc góljának köszönhetően aratott győzelmet.

Hasonló tartalmaink:

Nehezen indult be az érdi gépezet az Issy Paris elleni EHF-Kupa mérkőzésen, hiszen a vendégek klasszis irányítójuk vezetésével tizenegy perc alatt 5–3-ra léptek meg, ám ami késik, nem múlik, az ÉRD kilenc percen keresztül nem kapott, ellenben lőtt nyolc gólt (11–5), pedig még időközben Pablo Morel időt is kért. Az Issy csak a hatgólos hátrány után vette be Janurik Kinga kapuját, igaz, ezt egymás után háromszor is megtette, de az ÉRD így is biztos, 13–10-es előnyt szerzett a szünetre.

A fordulás után egy 5–2-es etappal a franciák egyenlítettek – ekkor sokan azt hihették, hogy még a győzelem is kérdéses lehet, nem hogy a gólarány –, azonban az ÉRD ismét új erőre kapott és a második félidő derekán már öt volt közte, ez pedig állandósult is. A hajrában egyszerre nyolc játékosa volt a pályán a párizsiaknak, amely miatt az ÉRD hétmétereshez jutott, ezt Katarina Krpezs-Slezák lőtte be, végül az utolsó másodpercben Zalewska is bevette Janurik Kinga kapuját – olyannyira utolsó másodperces gól volt, hogy még a jegyzőkönyvvezető és a játékvezetők sem voltak biztosak a dolgukban, végül megadták a találatot, de az ÉRD így is négygólos, 30–26-os előnybe került a jövő vasárnapi visszavágó előtt. A különbség pedig még ideálisnak is mondható, hiszen Szabó Edina lányai nem vehetik könnyelműen a visszavágót, oda kell figyelni az idegenbeli mérkőzésre is, mégis négy gólt nem könnyű ledolgozni.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÉRD–ISSY PARIS HAND (francia) 30–26 (13–10)
Érd, 2000 
néző. Vezette: Scevola, Alperan (olaszok)
ÉRD: JANURIK – Fekete B., KLIVINYI 8, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 3, M. González 2, KRPEZS 12 (4)
Csere: Gridnyeva (kapus), Signaté 2, Szabó L. 1 (1), Gulyás, Barján 1
Edző: Szabó Edina
ISSY PARIS: Solberg – Zalewska 1, H. Oftedal 1, S. OFTEDAL 9, Wibe 3, Abbingh 3 (1), C. Lassource 2
Csere: Garba (kapus), Niakaté 1, Sercien Ugolin, Tegstedt 3, Camara 2, Deba 1, D. Lassource
Edző: Pablo Morel
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 11. p.: 3–5. 20. p.: 11–5. 26. p.: 12–8. 37. p.: 15–15. 46. p.: 23–18. 53. p.: 26–21.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG:
Szabó Edina, az Érd edzője: 
– A négy gól jónak mondható, viszont sok gólt kaptunk. Nagyon jó mérkőzés volt. Gratulálok a lányoknak, mert jól küzdöttek, jól játszottak – a figyelmetlenségeket leszámítva. Ez egy nagyon jó ellenfél, és tudtuk, hogy nincs olyan előny, amellyel biztosra mehetnénk.
Pablo Morel, az Issy Paris edzője: – Nagyon nehéz, de magas színvonalú meccs volt. Jól, keményen védekeztünk, de támadásban voltunk jók. A lerohanásokat jól oldottuk meg, ám tudunk ennél jobban is játszani. Ez a sorozat fontos a csapatnak és a klubnak is, ezért jobban kell játszanunk a visszavágón, hogy továbbjussunk. A jövő héten ki akarjuk javítani a hibáinkat.

Címkék