Felemás hétvége

Hét mérkőzést játszottak a hétvégén a térségi labdarúgócsapatok, amelyek öt győzelemnek örülhettek és négy vereséget könyvelhettek el – ez összesen kilenc, és azért lehet, mert a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában két térségi derbit is rendeztek.

Hasonló tartalmaink:

Nem tett jót a szünet. A válogatott szünet miatti egyhetes kihagyás nem volt túl jó hatással a Budaörs másodosztályú labdarúgócsapatára. Miskei Attila gárdája a Merkantil Bank Liga NB II 13. fordulójában hazai pályáján, Csákváron szenvedett el nagy zakót, miután a Szeged 2011-Grosics Akadémia 4–0-ra kiütötte őket. A Budaörs a 9. percben hátrányba került, Mészáros Márk egy szabadrúgásból vette be a hazai kaput, majd a 19. percben egy szögletből növelte kettőre a vendégelőnyt Farkas Márk. Aztán ismét tíz perccel később már három volt közte, amikor egy szegedi kontra után Zádori Krisztián is bevette Ordasi Gergő kapuját. A folytatásban a Budaörs mindent egy lapra feltéve támadott, de igazán nagy helyzetig nem jutott, sőt, a szépítés helyett a 79. percben Zádori megszerezte egymaga második, csapata negyedik gólját. A Budaörs 4–0-s hazai vereségével továbbra is 17. a tabellán.

Merkantil Bank Liga NB II, 13. forduló                         
Budaörs–Szeged 2011-Grosics Akadémia 0–4 (0–3)
Gólszerzők: Mészáros M. (9.), Farkas M. (19.), Zádori (28., 79.)

Az NB III Nyugati csoportjában volt minek örülni, a listavezető Érdi VSE hátrányból felállva győzte le a sereghajtó VLS Veszprém együttesét. Részletekért kattintson ide!

A Diósd is javított mérlegén. Az elmúlt fordulóban az FC Ajka elleni mérkőzése 2–0-s ajkai vezetésnél félbeszakadt Nahóczky Attila együttesének, míg korábban egymás után három vereséget szenvedett. Most javítani tudott a Diósd, miután a 35. percben Kovács Zsolt Péter szerzett vezetést a Gyirmót FC Győr második csapatának, de még az első félidő utolsó percében Novák Mátyás egyenlíteni tudott. A fordulás után aztán Schmidtka Balázs a győzelmet jelentő találatot is megszerezte a hazaiaknak, akik így 2–1-es sikerükkel egy helyet léptek előre a tabellán és a 14. pozíciót foglalják el.

NB III, Nyugati csoport, 11. forduló
VLS Veszprém–Érdi VSE 1–2 (0–0)
Gsz.: Horváth V. (46.), ill. Tárkányi (61.), Gulyás G. (71. – öngól)

Diósd–Gyirmót FC Győr II 2–1 (1–1)
Gsz.: Novák M. (45.), Schmidtka (78.), ill. Kovács Zs. P. (35.)

Tovább tart a vesszőfutás. Az elmúlt öt (már hat) meccsén mindössze két pontot szerző Százhalombattai LK nincs jó formában. A Pest megyei elsőosztályban szereplő gárda a 10. fordulóban a Pilisi LK-Legenda Sport otthonában szenvedett súlyos, 5–0-s vereséget és csak a 14. helyen áll a tizenhat csapatos megyei élvonalban.

Pest megyei I. osztály, 10. forduló
Pilisi LK-Legenda Sport–Százhalombattai LK 5–0 (3–0)
Gsz.: Tóth Attila (5., 71., 88.), Péchy (28.), Csikós (37.)

Színpompás győzelemmel hibátlan a Törökbálinti TC. A Pest megyei másodosztály déli csoportjában szereplő TTC megállíthatatlan. A 10. fordulóban tízedik győzelmét aratta Lipők András csapata, miután a szünetben gól nélküli döntetlen után a második játékrészben hét gól is esett és a Törökbálint 5–2-re nyert az Újlengyeli DSE vendégeként. Annyi biztos, hogy színes kis meccs volt, hiszen a vendégektől Fehér, Vörös és Fekete is betalált.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 10. forduló
Újlengyel DSE–Törökbálinti TC 2–5 (0–0)
Gsz.: Ásoth (60.), Fülöp (79.), ill. Fehér G. (52.), Vattamány (53.), Vörös (80.), Fekete L. (82.), Orbán P. (92.)

 

Kiütéses térségi derbi. A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában nem kegyelmezett a Sóskúti SKE-n a Diósdi TC. A DTC Szigeti Dávid góljával már a második percben vezetett, majd ugyan kétszer is egyenlítettek a sóskútiak, de a szünetben már 5–2-re vezettek a hazaiak, akik a fordulás után is ötöt vágtak, viszont ekkor már nem kaptak. A listavezető Diósdi TC 10–2-re (!) győzte le a Sóskútot. A másik térségi rangadó nem csak a települések elhelyezkedése miatt ígérkezett pikáns csatának, hiszen az Érdi VSE második csapata négy győzelemmel és egy-egy döntetlennel és vereséggel második volt a tabellán, míg a Tárnok KSK 3–2–2-es mérleggel ötödik, viszont a felek között csak két pont volt a különbség. Aztán a vendégek a 70. percben Tóth Tamás góljával kerültek előnybe és ezt végig megtartották, 1–0-s győzelmükkel pedig megelőzték Molnár László csapatát, amely így az ötödik helyre csúszott vissza. A nyolcadik fordulóban a Dunafüred-Százhalombatta szabadnapos volt.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 8. forduló
Diósdi TC–Sóskút SKE 10–2 (5–2)
Gsz.: Szigeti (2., 87.), Hegyi (24. – öngól), Tóth Albert (37.), Sárkány (43.), Kiss Márk (44., 59.), Veres (71.), Tóbiás (82.), Tóth Gergely (90.), ill. Lakatos (19.), Bednári (29.)

Érdi VSE–Tárnok KSK 0–1 (0–0)
Gsz.: Tóth Tamás (70.)

Fotó: freeimages.com

Címkék