Európa-bajnok szumós és magyar bajnok birkózók

Az Érdi Spartacus szumósa, Tamás Patrik +100 kilogrammban Európa-bajnok lett a korosztályos kontinensviadalon, míg Sipos Boglárka (55 kg), Végh Richárd (75 kg) és Végh Artúr (85 kg) bronzérmes, továbbá a birkózó junior magyar bajnokságon Nagy Krisztián (50 kg) és Váncza István (55 kg) aranyérmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

Összesen hét érmet szerzett öt érdi szumós a németországi Brandenburgban rendezett U16-os szumó Európa-bajnokságon. Az érdiek előzetesen hat versenyzővel indultak, ám sérülés miatt végül csak öt fővel képviselték magukat. A sorsolásuk nem volt igazán kedvező, ennek ellenére a lányoknál Sipos Boglárka 55 kilogrammban a dobogó legalsó fokára állhatott, míg a fiúk között Végh Richárd a 75 kilósoknál, Végh Artúr pedig a 85 kilósoknál lett bronzérmes, továbbá Tamás Patrik a +100 kilogrammban megnyerte a viadalt. Sőt, a csapatmérkőzések után női csapatban második, férfi csapatban harmadik lett az érdi klub.

A birkózók is termelték az érmeket. A tokodi Hegyes Kő Általános Iskolában rendezték a junior kötöttfogású és női szabadfogású országos bajnokságot, ahol kilenc érdi volt érdekelt. Női szabadfogásban Váncza Ivett (51 kg) második, Varga Lilien (59 kg) a pontszerző, ötödik helyen zárt. A junior kötöttfogású fiúk versenyében az érdiek Nagy Krisztiánnak (50 kg) és Váncza Istvánnak (55 kg) köszönhetően két magyar bajnokot ünnepelhettek. Utóbbi súlycsoportban Kovács Bence harmadik lett. A 85 kilósoknál Délceg József hetedik, Molnár Tamás (96 kg) nyolcadik helyen végzett.

A spartacusosok még Szigetszentmiklóson is megmérették magukat a nemzetközi serdülő rangsorversenyen, ahol betegségek és a szumó Eb miatt csak két fővel vettek részt, ám a 35 kilósoknál Nedvig Máté ezüst-, a 69 kilósoknál Mezei Patrik bronzérmet szerzett.

Címkék