Bátyja nyomdokain

Utolsó etapjához érkezett a felkészülés. November 2. és 5. között Érd, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka ad otthont a magyar női országos ökölvívó bajnokságnak, melyet az Érdi Box Klub szervez, és három résztvevővel lépnek a kötelek közé.

Hasonló tartalmaink:

Három éve kezdett el az ökölvívással foglalkozni Csóka Klaudia, aki azóta jár az Érdi Box Klub termébe, s bátyja, a korosztályos válogatott Csóka Roland miatt kezdte el a sportágat. Klaudia az országos bajnokságon a serdülő 70 kilogrammos kategóriában lép ringbe. Az ökölvívónak nincs sok tapasztalata, annak ellenére, hogy már tízéves kora óta a szorító környékén mozog, idáig egy hivatalos mérkőzésen van túl, de többször is bemutatózott, mint például az Érdi Napok Fesztiválon rendezett pofonpartin is. A sportág sajátja, hogy egy-egy versenyre már akár fél évvel előtte elkezdenek készülni különböző egyéb versenyekkel is és speciális edzésekkel is. „Rengeteg erősítéses edzés volt, de taktikailag is felkészítettek minket, szóval jól állunk az előkészületekkel.” – mondta Csóka Klaudia, akiről edzője, csapattársa Dobrádi Csilla azt mondta, hogy szeretné, ha döntőbe jutna. „Természetesen még sokáig szeretnék az ökölvívással foglalkozni, szeretnék bejutni a válogatottba. Nem szeretnék profi lenni a jövőben, de rengeteg önbizalmat adna, ha most elhoznám az aranyérmet.” – fogalmazott a tizenhárom éves ökölvívó, aki egyik kívánságával a másikat teljesíthetné, hiszen az országos bajnok automatikusan első számú válogatott lesz.

1800_boksz_1019_kep2

A női országos bajnokság november 2-i rajtjáig következő lapszámainkban bemutatjuk a harmadik érdi ökölvívót, Häfner Ildikót és részletesen beszámolunk az ob lebonyolításáról is. Múlt heti számunkban Dobrádi Csillát mutattuk be, aki a felnőttek 48 kilogrammos súlycsoportjában száll ringbe.

Érdi Újság/Domonkos Bálint

Fotók: Irmai Zsófia Photography

Címkék